Sunday, July 4, 2010

Kuni kehavigastusteni... :-)

Pealkirjas mainitud fraasiga iseloomustab mu lobamokast-naljamehest kaasa kudumisharrastust sellisel moel, nagu see mul kombeks on. Tõesti-tõesti, vahel on kael kange, silm udune. Jalad võivad ka kudumisest haigeks jääda, uskuge mind, sest kududes ei ole mugav käia... Või siis et käies ei ole mugav kududa. Ühesõnaga- liikumist ei toimu. Täiesti ebatervislik tegevus...

Ühele varasemale blogipostile kommentaare saades (too, kus ma arutlesin käsitööettevõtluse kasuks/kahjuks variantide üle), jäi silma ja meelde just see, et mis siis saab, kui kudumisest haiguse tõttu midagi välja ei tule. Kas pere jääb siis  nälga ja mina tõeliselt kurvaks? Siia sobiks jälle mu sisiseva tooniga kaasat tsiteerida: "Ise sa ju tahtsid!?!"
****************
 SALL NÄDALAS?!?
Aga olgu, plaan siis selline, et eelmisest nädalast läks lahti minu isiklik võistlus iseendaga. Kolm inimest on sellest pöörasest plaanist juba kuulnud, olgu ka teistele teada. Saate siis kaasa elada või pisikestviisi parastada, kes kuidas soovib :-)

Inimkatse seisneb selles, et ma olen enesele võtnud eesmärgiks kududa üks Haapsalu sall/pitsiline sall nädalas! Seitse päeva ja sall. Neli salli kuus. Sada ja pisut enam tundi puhast kuduaega... Miks? Vat selleks, et näha, kustmaalt tööriist (st mina ise) järele andma hakkab. Millal ma rohkem enam ei jaksa ja ei viitsi ja millal tekivad siis need kuulsad kehavigastused, mida mu mees muudkui mainib. Teen proovi, kange mutt nagu ma olen!

Esimese nädala sall sai näidatud eelmises postituses. Märk maas. Selle nädala sall ootab äärepitsi, aga ma olen kolmat päeva järjest oma palgatööl (12 tundi sellise kuumaga järjest sukkpükstes ja villases seelikus istuda... rõ-ve!) ja kindlasti ei saa sellega tänase öö jooksul maha... Seega on mul planeeritud ka võistlusplaanis pisike ajaline lõtk st sall ei pea saama lõpetatud sama nädala pühapäeval, vaid järgmise nädala sees. Uus esmaspäev aga toob uue salli varrastele.

Kuidas tundub? Pisut pöörane?

Sallikudumisevõistluse lõpp, kui häda-viletsus-laiskus mind varem maha ei murra, on plaanitud Haapsalu Salli päevale 22.08.2010. Jaaninädalast lugedes siis üheksa salli...

19 comments:

Anonymous said...

aga sall ise on imeilus :)

tripsu said...

issake, kange mutt oled! Mina panen pöidlad pihku, igatahes, ja jään huviga ootama, kas püstitad oma eesmärgi või...

jõudu soovides,
tripsu

Terje said...

Soovin sulle jõudu küll, aga kujutan ette ka, et pärast seda, ja ilmselt sa teed öra ka, ei taha sa tükk aega enam ühtegi varrast kaua-kaua näha.
Hobi on nii kaua mõnus, kui see pole kohustus. Sa jätad endale ikka taganemistee ka? et kui ikka enam üldse ei taha, siis ei tee

Rees said...

Muidugi, Terje, teen ma seda niikaua, kuni see fun on. Kui ikka täielikult enam ei taha, siis katkestan... Vägisi ei ole plaanis. Ja kui on näha, et see mu sportliku vormiga kokku ei hakka st kui ma jäängi puhta haigeks ja kangeks kudumisest, siis muidugi ka lõpetan kohe. Küll ma kaasaelajaid kursis hoian! :-)

Siia sobib hästi vanarahvatarkus, et "Mees sõna annab, mees sõna võtab. Mees on oma sõna peremees!" ;-)))))

Anonymous said...

Imeilus muster !!!
Kui randmete eest hoolt kannad ei siis tule vigastusi ega tüdimust, kuidas saakski pitsikudumisest tüdimus tulla;)

Sallihullu Päevaraamat said...

Hullumeelsus!:) Neli salli kuus! Parimal kuul olen kolmega maha saanud, neljandat poleks enam kuskilt pigistanud. Aga kui on selline palgatöö, et sel ajal saab kududa, siis võibolla tõesti... Tahan ka niisugust tööd:)

timps said...

Elan kaasa!

B. said...

Kaasa elan küll - aga lõpetuseks oled Sa ilmselt ise salli nägu!

Arella said...

Jälgin mängu ja mängu ilu!

Maret said...

Anna aeg-ajalt ikka teada ka, kuidas sul plaanipidamine edeneb :)

Elan Sulle kaasa!

Monika said...

Elan kaasa ja hoian pöialt, et keha ja vaim vastu peaksid!

Annu said...

eks sa natuke hull oled:D
minul hakkasid eelmine kuu randmed valutama peale heegeldamist (ma tavaliselt koon) ja nüüd olen paar nädalat ilma käsitööta istunud. väga raske on kudumata olla, vahin mustreid ja unistan:)
pikk jutt lühidalt: ikka mõistlikkuse piires, eks.

Keson said...

Müts maha!!! panen pöidla pihku ja jään ootele.

Laura said...

Edu!!!

Katrin mdmB said...

Mnjaa, kange tädi oled :) Soovin jaksu ja hoian pöialt!

Anonymous said...

Hoian pöidlaid ja ka suuri varbaid!/helikene

Meeli said...

Täitsa segane! Aga sinu taolisele käsitööhullule see kindlasti sobib. Mina hoian sulle pöidlaid.

Krentu said...

Väga põnev väljakutse! Elan kaasa ja ootan reportaaže :) Jõudu!

Anonymous said...

oi-oi. elan kaasa! ja mõtlen, et mis hinnaga neid salle müüma peaks, nii üleüldiselt... et käsitöö hinnad on meil ikka ülekohtuselt madalad.

Related Posts with Thumbnails