Friday, August 12, 2011

Pisut teistmoodi ehteid...

Ana Hagopiani kaelaehe
Suvel on ikka rohkem liikumist ja poodides ning laatadel käimist. Täna Pärnus Eesti disaini ja taaskasutuspoodi Vabrik külastades tulin mõttele, et mul on tekkinud vist eheteallergia. Ei, mitte et ma kanda ei kannataks, vat vaadata ei kannata vahel hoopis!

Ehetel nimetatud poes ei olnud mitte kui midagi viga, täitsa okei ehted olid tegelikult. Nad lihtsalt vallandasid hetkega mõtte, kus meelde tulid hoopis need meetrite ja meetrite, no vaat et kilomeetrite pikkused suvised laadaletid, kus sarnased ehted müügis. Tooraine kõik "ühest kohast", disain- on, nagu ta on...

//Ma tean, et nüüd on neid, kes hapult muigavad, et vaat kus jutupaunik, ise tegi ka ehteid ja mitte vähe. Eks ma teen neid praegugi... Aga enda õigustuseks ütlen, et minu ehetes olid ja on peakohal ikka isetehtud helmed ja detailid, mis pole teps mitte samasugused kui naabrineti ehetes//

Tänase posti eesmärk ei olnud nüüd ehteseppi vihale ajada, üldsegi mitte. Hingake sügavalt sisse, lugege kümneni ja andke mulle mu allergiareaktsioon andeks!

Täna ma juhataks hoopis ühe ehtekunstnikuni, kes kasutab materjalina paberit (mu vana arm, midagi pole teha) ja kelle tööd on absoluutselt vapustavad! Ana Hagopian, olge lahked! Minge vaadake galeriisid tema lehel.

Ana Hagopiani kaelaehe
Vähemalt minul tekkis hetkeks tahtmine näha selliseid ehteid meetrite-meetrite jne pikkusel letil reaalis. Et siis vaataks, kas tekib allergia...?!

4 comments:

Helena (Jenniplika) said...

Ma osaliselt (ütleme nii 50% ulatuses)nõustun Sinu mõttega, sest näiteks Hansalaadalt tuli minu tuttav, kes ise üldse ehteid ei tee, tagasi lausega: "No seal ainult need traadi otsa lükitud helmed ju olidki..." Muidugi, eks see lause ole ilmselge liialdus, sest ise laadal käinuna võin öelda, et liha ja jäätis müüdi ikka ka :o))...aga, tõesti-tõesti oli palju just sellist väga sarnase algmaterjaliga ja disainigia toodangud.
Samas ma jällegi ei nõustu Sinuga (no ütleme jälle nii 50% ulatuses:)), sest vahel erinevates blogides kolades avastan ma ahhetusega, et milliseid uskumatuid asju ikka tehakse, olgugi, et algmaterjal on kõigil sarnane. Lihtsalt mõnel on seda silma ja kätt, et teha teistest absoluutselt erinevaid ja vapustavaid ehteid.

Kusjuures ma siiralt usun, et kõik tegijad püüavad luua midagi uut ja kordumatut, lihtsalt mõnel see õnnestub ja mõnel mitte.

Ja vahet polegi, et mis on algmaterjal või kuidas ta on tehtud - kui teda on ikka pidevalt kilomeetrite kaupa lettidel, siis lõpuks tüütab ka see ära. Kõikide materjalide ja tehnikate "elu" käib lainetena. Ükskord läheb mööda ka helmeste, fimo ja Muhu tikandi aeg, et anda ruumi uutele ja huvitavamatele. Mõne aja pärast naasevad nad aga veelgi suurema furooriga taas "lavalaudadele".

Omamoodi on kahju sellest, et poepidajad üldse võtavad müüki väga sarnaseid ehteid, aga ju siis pole midagi uuemat neile pakutud ja letid tuleb ju täita, et käivet oleks ja uksi kinni ei peaks panema.

Näe, sattusin nüüd pisut hoogu...aga jõudu ja jaksu Sulle.

Ja need paberehted on tõesti kihvtid.

KK said...

Ma arvan, et neid, kes püüavad luua midagi kordumatut ja originaalset, on ikkagi vähemus. Enamus püüab nähtud ideed järele teha. Mind jätavad ka üldiselt ehted külmaks, kuigi need paberist on huvitavad.

Anonymous said...

Mina olen Sinuga täiesti ühel nõul. Keskpärased ja viletsaid ehteid on kõik turud ja laadad täis. Ja just meetrite viisi.

siret said...

Mul on ka see allergia vist. Mul on oma ehete vastu ka. Oleks vist pidanud vähe rahulikumalt võtma kogu seda ehtevärgindust... Aga teisalt on ju toredad paar aastat olnud selle hobi seltsis :)

Aga sinu lähenemine ehetele on ikka hoopis teistmoodi, kui teistel... Ja mulle meeldivad ikka päris mitmed asjad siit, mille peale ma elus ise ei tuleks.
Palju edu!

Related Posts with Thumbnails