Sunday, September 11, 2011

Haapsalu sallid Silvia ja Küünlaleek ning näpikumõtted...

Eelmisel nädalal kudusin ja lõpetasin salle. Kaks neist said pildile. Sel nädalal tegelen disaini ja tootearendusega. Maakeeli- mõtlen ning proovin, kas ja kuidas oleks parim kududa pitsilisi näpikuid. Sõna näpikud tähendab siis näppudeta e sõrmedeta sõrmikuid :-))

Põhiküsimus- kas neid kantakse? Kas neid tahetakse? Ja kui edev peaks üks näpikupaar olema, et inimesel tekiks tahtmine tema eest mingi ühik raha mulle anda ja kindad kätte tõmmata?
Ideed on teretulnud...


10 comments:

Heli said...

Loodetavasti neile väärikatele sallidele sallidele kohe-kohe ka tahtjaid!
Aga mina olen ise poolkinnaste kandja ja haapsalu pitsi motiividega on need ju väga ilusad, mõnele veel satsid ka. Vaata, mul on kuskil pildil ühed sinakashallist ja siis veel roosast mohäärist, need kudusin sõbranna Irale (saate vist nüüd Tallinnas kokku aegajalt).
Mohäär on tänuväärne lõng, sest näeb nunnu välja ja mugav kududa ka. Siiski on mõni mohä
ärlõng õrnade käte jaoks liialt kare. Samas võib ju kudada meriinost ja lisada uhkuseks mohäärist satse.

Mina ise ostaksin küll selliseid, nagu ise olen kudunud;) Kindlasti on paljudele selline toretsev stiil vastuvõetamatu, aga üldiselt kannavad randmeikaid ikka pigem inimesed, kes armastavad välja paista:) Või siis ka need, kes kasutavad randmekaid argise aksessuaarina, see on aga juba selline naturaalsetes toonides sooniku teema.

Rees said...

Ahah, väga armas teada, et Iralt saan nüüd kindašnitti küsida :-) Ma just jäin mõttesse selle ääre suhtes, mis peopessa jääb... Et see ei veniks ega rulluks tuleb vist väike soonik teha ja kavalalt maha kududa.
Ja sallid läksid Vabaõhumuuseumisse poodi. Loodan minagi, et nad ruttu kandjad leiavad :-)

Heli said...

Üks lihtne nipp on - heegelda mahakootud äär pikoodega üle, ei hakka rullima ja ilus vaadata ka. Pole soonikut üldse vaja.

Käisin viimati Vabaõhumuuseumi poes augustis, hea pood. Ja ERMi väike poeke meeldib ka, hea valik on alati, tore, et seal ka Sinu sallid on nüüd.

Rees said...

Väga hea nipp, panen kõrva taha ja ehk võtan kasutussegi :-) Aitäh!

Anonymous said...

MInu meelest on nende ilma sõrmedeta sõrmikutega nii, et need on kas laisa või oskamatu inimese värk. Esimene siis ei viitsi sõrmi kududa ja teine ei oska. Praktilisest seisukohast mõttetud, sõrmedel hakkab ju külm, mitte peopesal. Edevuseasjana... kindlasti on kasutusala, aga nõuab kandjalt väga vinget stilistikat kogu muu outfiti osas, et tulemus poleks ülepakutud ja naeruväärne.

Nii et minu arvamus sõrmedeta sõrmikutest on üsna eitav. Mis aga ei tähenda, et teil, Liina, ei tuleks need imekaunid välja ja võimalik, et need isegi müüvad mühinal.

Jõudu igaljuhul ja loen ka tulevikus teie blogi huvi ja rõõmuga!

Rees said...

Jälle õige! Mul endal on nii, et kui külmaks läheb, siis oleks vaja pigem sõrmi, kasvõi ükshaaval ja salli turjale.

Käisin Etsys just ringi peal ja on täiesti üllatav, kui palju kauneid näpikuid seal kohtas. Eks tegija ja müüja poole pealt jälle kavalus- inimesed on ju niivõrd erineva pikkusega sõrmedega :-)

Igatahes on esimesed viis paari proovitööna valmis ja vaatame, kuidas rahvale meeldib :-)

KK said...

Mina kannan vahetult enne talve tulekut ja sügise minekut selliseid kindaid. Põhjus - auto läheb aeglaselt soojaks, istmealune küll kiiresti aga rool võib olla vastikult külm. Siis ongi hea kui rooli ja käe vahel oleks õhukene kinnas. Samuti kuna mul vahel randmed valutavad, siis tõmban ka seetõttu käetugedele peale. Hoiab soojas.

Olen ka palju neid kudunud, ravelry´s on pildid. Üks tuttav fännab väga, ütleb et naiselikud ja tore koeraga jalutades kätte panna.
Lõngaga peab olema hoolikas, osad pehmed meriinod lähevad väga ruttu topiliseks.

Merlin said...

sõidan rattaga ja kannan ning kui läheb veidi jahedamaks siis panen õhuksesed musta värvi sõrmikud alla-mulle meeldib just see kihilisus. Fotograafina pildistadse on ka vaja, et sõrmeotsad oleks vabad-kui ranne on soe siis ei hakka ka sõrmed nii kähku külmetama. Igati praktilised asjandused.

ieska said...

Kas pika varrega turumüüja varianti ka saab? :)
Sõdurivariant kahe vaba sõrmega oleks ka ok :D
Edev võib, kuid ei pea olema :)

Nu kui ma siin kunstgüüse(!) - ja mitmesõrmusemammudele mõtlen, siis peaks kindad kindlasti ilma sõrmeosata olema ja üliedevad - pärlit, litterit jms. lisandit ikka ka. Et kõikse kena kraam vägevalt eksponeeritud oleks :)

Rees said...

Ehee, eks ma võta arvesse. Et kui enam häid ideid ei ole, siis läheb bling-bling käiku.

Related Posts with Thumbnails