Wednesday, November 30, 2011

Lõng kui inspiratsiooniallikas

Aade Lõng OÜ, Raasiku 2011
Mõne aja eest sai käidud Raasikul lõngavarusid täiendamas. Nüüd on olnud aega rahulikult vaadata, mis ma siis kokku krahmasin ning olen pisut sellest kümnest kilost ka juba matti võtnud. Pildil ma topin usinasti vihte kotti ning on näha, et käsi käib hästi ;-)

Tegelikult ostsin ma sealt kaasa päris suure koguse ka valget lõnga, millest plaanisin enamuse ära värvida. Eelmisel nädalal võtsin valge lõnga kasti lahti ja hakkas kuidagi kahju. Valge ju nii kaunis värv, kuda sa seda "rikud"? Loobusin plaanist ja asusin kahekordset hoopis kuduma. Enne olin teinud veel tublid viis tundi tööd ning teisandanud Meite Muhu Mustrite raamatust ühe mustri pitsiliseks koekirjaks. Kuna tegemist on ühe salaplaaniga, siis saan vaid niipalju öelda, et sall see ei ole, aga varrastel on üle 200 silma ning kudumiseks aega varutud aasta lõpuni. Vahepeale tulevad veel mitu muud tööd, aga aasta lõpuks peab see salaplaan olema realiseeritud.

Muhu raamatut jäin muidugi kauemaks imetlema ja ei saanud kuidagi isu täis. Olid ikka vägevad naised, need vana aja naised! Tänapäeval on kõik kiire- kiirsöögid ja kiirsuhted ja kiirmood... vanasti võeti ikka mõnuga ja hoolega asju ette. Ja tulemus on väärt esitleda ka saja aasta pärast. Või siis kahesaja või mistahes ...-saja aasta päras. 

Ühekordse värvilise lõnga vastu mul halastust ei olnud ning seda värvisin kohe peale Raasikult saabumist. Ülemine helesinine rull on praeguseks juba rätikuks kootud, aga ootab aega, mil päikest rohkem et pildistada.Pildil rätilõngad siis keras ja stardivalmis (kes vee ei tea, siis ma värvin lõnga nii, et kera üks ots on ühte värvi, vahepeal sujuv üleminek ning kera teine ots jääb teist värvi).

Reesi käsitsivärvitud lõng

5 comments:

Miuks said...

Tõeliselt nämm lõngad!

Katrin mdmB said...

Tõesti ilusad lõngad!

Anonymous said...

Tere!

Olen ise ka vaadanud nende kodulehekylge ja tahan minna aga ei tea, mis need hinnad seal ka on. Pikk ma s6ita ka:). 2kki viitsid siia kirjutada.

Sigrid

Rees said...

Huvitav, enne sõitmist suutsin ma leida netist ka hinnakirja, praegu enam mitte...
Mina ostsin palju ja hulgihinnaga ning kilohind oli 14...millegagi eurot. Kui ma õigesti mäletan ;-)

Rees said...

Või oli 16 millegagi...
Arvet ei hakka otsima, aga võib öelda, et ikkagi odav. :-)

Related Posts with Thumbnails