Friday, November 25, 2011

Lugu sellest, kuidas Kai Simson pange pani...

Ma ootasin tegelikult juba mõnda aega, et suudaksin Maalehes avaldatud artiklile vähemate emotsioonidega reageerida ja võtta vaevaks kirjutada siin blogis profikäsitöölise kibemagusast leivast. Kuna ma ikkagi ei oska küündimatute ajakirjanike peale adekvaatselt ja emotsioonitamata reageerida, siis ei hakka pärast lahingut enam rusikatega vehkima. Las olla...

Olen hoopis 100% nõus ja pakun teilegi lugeda Okkalise  reageeringut. Naine, kel pea lõikab kui nuga ja sulg jookseb, et vähe pole, kujutan ette, et võiks käigult ära teha poole Maalehe toimetuse töö. Ja ajakirjandusliku eksperimendi mõttes võiks proua Simson seks ajaks kusagile käsitöölise juurde ellujäämis- ja kindakudumislaagrisse minna, õppida  mingitki väärtus looma.
Tänan, Helen, et sa suudad särinal põleda! Minu lugupidamine ka Maalehe esimese artikli juurde kommentaare kirjutanud käsitöölistele!

Tõestuseks, et ma oskan ka kirja kududa ja tean, milline aeg kulub... aastatetagune troi :-)

4 comments:

KK said...

Ma ei saanudki aru, mis tema artikli mõte lõpuks oli. Kas see, et Eesti inimene on nii vaene, et selline laat pole tema meelest kohalikele?
Või siis lihtsalt katse vinguda pisut.

Rees said...

Seda minagi. Pealkirja järgi ootad ühte lugu. Loed peamise lõigu läbi ja häälestad ennast selle järgi hoopis millelegi muule. Ja siis tuleb tekst, mis räägib hüplikult sinna-tänna tähemärke punnitades hoopis millestki kolmandast ning lõppkokkuvõttes on asja point ridade vahelt lugemine...

Eriti tobe oli see, et minnakse kalli piletiga laadale, kiidetakse töötubasid (mis olid ka ikka 4-5 euri) ja siis võetakse ette ajamahuka käsitöö ning selle müüjate sarjamine.

Krentu said...

Ilmselt maksti Simsonile siis kah 6 eurot ja rohkem/paremat artiklit selle raha eest ei saanud :)
Või on Maaleht loonud sotsiaalseid töökohti ja võtnud inimesi ajakirjanikeks tööle?

Anonymous said...

Kaubamajas maksavad Tshehhi nahkksõrmikud 30-40 eurot. Ei imesta, et tädi tahtis käpikuid 6 euroga saada, juu tal siis rohkem ei ole. Aga kui raha on vähe, siis tuleb õppida selle vähesega läbi ajama, mitte pole vaja tulla teiste tööd praktiliselt ilma rahata omale tahtma.

Related Posts with Thumbnails