Monday, November 14, 2011

Mõned muljed Mardilaadalt

Vahva üritus see Mardilaat, ega teda asjata Käsitööliste Laulupeoks nimetata. Kohal olid parimad ja parimatest parimad. Sekka ka mõned keskpärased tegijad, aga suures melus ei saa öelda, et nad esinduslikku üldmuljet lahjendanud oleks. Täna ei tule minu poolt ühtegi kriitikanoolt, luban!
Foto: Ene Põllupüü
Tuleb tunnistada, et elevust isiklikus plaanis jätkus neisse päevadesse kuhjaga. Kui ma eelmisel aastal ei julgenud veel unistadagi, et juba sel aastal enda väljapanekuga esinen, siis... uskumatu küll, aga ka viimase hetke unistused võivad tõeks saada!

Aga ega ma siis üksi! Seltsis ikka segasem ja selle pildil ongi meie Käsitööga Tööle2 vahva seltskond, kes me need kolm päeva boksi jagasime näidates kui kõva tase võib ühel lühiprojektil olla. Julgen arvata, et üheksa kuud projekti tuge meid selliseks ongi voolinud, nagu me seal olime.

Kui ettevalmistuste käigus oli murenoot kerge tekkima, et kuidas sa kuus tublit käsitööinimest ikka 2X3m pinnale mahutad, siis rõõm oli, et kohapeal toimus kõik sõbralikult ja keegi ei jäänud tahaplaanile.  Eraldi tuleb tänada Margitit, kes tõmbas oma mehegi püha ürituse nimel käima, et stendid muretseda.

Kes siin pildil siis naeratavad? Margit oli kohal täiesti värske ja ainulaadse tootega- tema teeb helkurkätiseid. Laura on korsetimeister. Lola sõrmede vahelt tulevad peenelt heegeldatud mänguasjad ja suveniirid. Kai armastab keraamikat. Ja Ene, kelle kaamerasilma läbi me siia jõudsime, punub korve ning pakub seentega värvitud kindaid-sokke. Liina... nojah, kui sa juba siia sattusid, siis küllap tead, mille järgi teda tunneb :-) Sellel pildil me oleme nii naerusuised, sest mina potsatasin kohe istuma kui tuli jutuks pildistamine (rahvariideseelikus näeb üks kohev tütarlaps teadupoolest veelgi kohevam välja...). Naerame siis, et näe kus, Liina oma viie usina tütrega...

Kõik need, kes lootsid minuga kohtuda, aga kel see ei õnnestunud, võite julgesti kirjutada! Kuna meid oli kuus, siis ei oleks kohe kuidagi kogu aeg kõikseemees letis olla saanud.

Ja kõiki, kes lahkusid mu visiitkaardiga, tervitan samuti! Loodan, et saan kasulik olla :-) Soojad sõnad, mis paluti edasi öelda, sain tüdrukute abiga ka kätte! Eriti uhke tunne oli, kui kuulsin, et võrreldes Haapsalu prouade letiga, oli minu väljapanekul ka olulisi plusse... Aitäh märkamast!

Minu ekstratänud Monikale, kes oskab rohkem vastata kui sada lolli küsida (kontrollitud, muide!). Ja tänud ka Maele, kes eelviimasel tunnil võttis vaevaks mu nimekaarte kujundada. Aitäh!

5 comments:

Anonymous said...

Kas Sul on seljas Märjamaa kihelkonna triibuseelik? :)

ieska said...

Aga mina kukun nüüd küll häbist pikali, et ei osanud absoluutselt Laurat korsettidega seostada! Ma oleks tahtnud kohe nööbist keerata kui oleks teadnud!

Rees said...

Märjamaa tüdruk Märjamaa seelikus tõesti! Kahjuks ei ole see küll minu isiklik, aga võiks ju... eksole.

Ja Laurat tulnuks ikka korsetipaelast tirida, tühja need nööbid :-) Kindlasti ei jää see tal viimaseks korraks silma paista ja üritustel osaleda. julgen öelda, et tema ON tõusev täht ja me veel kuuleme temast :-)

Anonymous said...

See seelik näeb ilusa tüdruku seljas lahe välja. Ja üleüldse - kõik tüdrukud on triibuseelikutes väga lahedad. v.a. Peeter Oja.:)

Kas see on see triibuseelik mis on ERMi poolt 1992(?) välja antud rahvarõivaste valmistamise õpetuses ja mille järgi Ene Pars tegi kangastest suure seinavaiba või on see miski muu variant? Ma olen ühte varianti ERMis, valge kinnas käes, katsuda saanud. Oli väga ootamatu värvikombinatsioo sel hetkel. Ka punase ja mustaga, sekka petrooleumisinist erku triipu.Iseeneset hästi säilinud variant. Ja pärit Orgita külast.Kui ma õigesti mäletan.

Näed siis. Sa räägid rõõmsalt oma tegemistest Mardilaadal aga siis ilmub välja keegi friik ja hakkab hoopis seeliku kohta pärima:) Ja muudkui pärib ja pärib...:)
PS.Kui sa vajad kedagi kes teeb tõeliselt korralikku ja tummist maavillast rahvarõivaseeliku riiet - siis küsi.Ma võin juhatada. Minu enda seelik on ka sellesama meistri kootud.
Piret.

Katrin mdmB said...

Väga põnev lugemine! Tundus, et teil oli hiiglama vahva! :)

Related Posts with Thumbnails