Tuesday, February 28, 2012

Ütle mulle, kes sa olid eelmises elus?

Või siis piltidele vaadates võib küsida hoopis: "Ütle mulle, mis sa olid eelmises elus?". Abraca-tabra ja kampsunitest said kindad. Õigemini nagu ma neid hellitavalt nimetan, kindavarred.
(Vasakult teine paar müüdud)
 Nende tegemisega olen end juba mõnda aega lõbustanud ja tulemused muutuvad järjest paremaks. Igavesti põnevad varred on- töötasin välja lõike, timmisin seda mitmes versioonis, et saaks ikka korralikult kumer ja käe järgi pöidlaosa. Ise õmblesin, ise äärestasin, ise heegeldasin, enne seda veel vanutasin. Ise panin peale pildid- kas siis endatehtud siidimaalitükid või töödeldud ja kangale prinditud ilupildikesed. Ja ega need ilupildikesed pole mingid niisama pildikesed! Siin on eelmise sajandi alguse moejooniseid, näiteks aastast 1922. Harrodsi kaubamaja reklaamkataloogi kaas kolmekümnendatest (Vogue 1922 on mul veel riiulis tagavaraks), postkaardid romantiliste mandoliinimängijatega eelmise sajandi algusest ja tuleb tunnistada pattu, ka ühe sigaretipakipildi toppisin jälle sisse ;-) Ja sodist käevõrude pildi kah.
(Parempoolne paar müüdud)
Et fantaasia vahel ülepea lööb, siis võtsin kohati ka rahulikumalt ja jätsin mõned kindad lihtsalt kaunilt niisama. Sest kui sul eelmises elus oli ikka hoole ja armastusega tehtud muster seljas, siis miks mitte sama kaunina sündida uude ellu? Materjalid on hoolsalt valitud, selle eest tuleb tänada maakoha kaltsukat. Meie küla Välja-tänava-kaubamaja, nagu ma hellitavalt nimetan. Linnas, ma kardan, sellist teenindust ja hinda ei saa. Kinnaste hulka on sattunud siis poolangoorakampsuneid, tutikaid meriinokampsuneid ja muudki mõnusat. Osad paarid on paksud ja soojad, osad puhta peened, edevad ja kergelt karvased.
Ilm on varsti selline, et kannatab kindavartega käia küll. Mul olid detsembrini poolkindad käes ja autoga sõites ning poes käies eelistan praegu ka sõrmedeta kinnast. Lihtsalt käigud tuleb nii plaanida, et külm ei jõuaks hakata :-) Vanaema tarkus, et ilu nõuab ohvreid pole päris minu rida... (tema rääkis seda alates sellest ajast, kui vene ajal keemilist lokki tehes pooled juuksed olid ühel külanaisel peas ära kõrbenud)
(Parempoolne paar müüdud)
Nagu arvata võib, ei kavatse ma neid 30+ paari kindaid ise ära kanda. Teen neid pigem juurde, sest see on nii lõbus. Et on siis saadaval ja kui mõte tekkis, mõõda ära oma käelaba laius pöidla juurest ja kirjuta soovist liina.rees@gmail.com. Kõrval, Etsy poes on nad ka, aga ära sealt hindu vaata, otse küsides saab pildiga kinda 12 ja pildita kinda 7 euroga, Kui sul näiteks on mõni pilt, mida kindale tahaksid, siis ka see võib võimalik olla. Arutamise koht. Tegelikult neid peab ise nägema, nad on ikka palju püssimad, kui pildil paistavad...
Ja kui juba reklaamimiseks läks, siis sel nädalavahetusel on Raplas Haapsalu salli kursus, kus kohti veel jagub.

11 comments:

Sallihullu Päevaraamat said...

Nii lahe mõte! Nii saaks ju sääriseid ka teha...

Maret said...

Väga andekas!

Arella said...

Kindavarred on vahvad! Ainult mõte tutikale meriinokampsunile kääride sisselöömisest paneb õlgu väristama :)

Kuukirjutaja teeb ja toimetab said...

Lahedad! Õmblesin sellised ise mõni aeg tagasi lihsalt villasest kangast. Kaunistasin pitsiga ja panin kaks ringi kummipitsi ka randmete ümber. Mugavad ja praktilised asjad.

http://www.flickr.com/photos/10110673@N05/5033952398/in/photostream/

Rees said...

Eksole, lahedad teha ja lahedad kanda. Ja variante on täpselt niipalju kui ideid, mis pähe kargavad...

Anonymous said...

sa oled ikka väga produktiivne ;) kade kohe ...:)

Anonymous said...

No vägagi coolid kindavarred on välja kukkunud.Huvitav,kui mina kaltsukas käin,siis mina nii šeffe kampsuneid ei kohta... (vot siit tulebki välja andeka ja vähemandeka inimese vahe) Igatahes saadaolevast 10 punktist saab Rees 198 ;)

Martaberta

KK said...

Nii lahedad!

Kristi said...

Tore taaskasutus, kaunid kätised!

Mrs T said...

Käes! Ja päris elus on veel ilusamad ja ägedamad kui piltidel!

Aitäh :)

Terje said...

väga ägedad käeoojendajad :)

Related Posts with Thumbnails