Tuesday, July 17, 2012

Kiirreportaaž Sulu külast

Esimene Wäega Wärgi korraldatud Pärimuse Päevade laagripäev õhtul ja võib öelda, et tiba targemana kodus tagasi. Palju rõõmsamana igal juhul, sest läksin sinna tõsise sooviga end maha laadida. Oleks küll olnud võimalust jääda ööbima, saunatada, trallida lõõtsapilli saatel ja minna kell viis hommikul näiteks kalale, aga seekord jäi see minust tegemata. Kohustused kodus, mis muud, aga homme lähen taas.

Tänane päev algas peale tutvusmisringi kohe hooga pihta. Kes tikandimaterjale valima ja kavandama, kes Etnoehte Merlini (ja abilise) korraldatud õpituppa. Pildil on Merlin vasemal- tubli naine, kes ei peljanud Tartust kohale tulla ja toetava sõnaga algajaid innustada. Kui ma ausalt ütlen, siis ega mul haamriga toimetamine väga hästi välja ei kukkunud, aga tulemuse üle ka ei nurise. Esimese korra kohta punslit hoida polegi tulemus väga paha, eriti kuna ma pidin kogu aeg mõtlema, et mitte sõrmedesse lüüa- need ju mu leivateenijad. Defektid muutsime ühisel nõul efektideks :-)
Sulu Külamaja on üks päris põnev ja kaunis maja. Ausalt öeldes ma midagi erilist ei osanud oodata, keset põlde ja vaikuses, aga eurorahad teevad imet, ma ütlen! Kenaks kõpitsetud maja, vahva läbipaistva katusega kõrvalruumiga ja täiesti tip-top köögiga oli meile toredaks tööpaigaks. Kui ühes ruumis hakkas pisut hämar, tuli lihtsalt teise ruumi kolida ja ruumipuuduse üle ei pidanud kurtma.
Tikkimisega me veel lõpule ei jõudnud. Paljud võtsid suure ja põneva töö ette. Minu pisikene kortskotikene, mida alustasin ja mida tehes kirusin, et sellesse mu silmad jäävad, kuram küll, ei ole veel eriliselt ilmekas. Ehk homme on juba midagi näidata. Pildil on kõik päris töökad, kas pole? Ja seda päeva lõpus...
Vaikse ja pisut uinutava tikkimismaratoni lõi elevaks teade, et aitab tikkimisest, titetegemise aeg on nüüd käes! Ja ei mingit pimedas ja teki all varianti, ikka kohe ja kõik koos! Tegelikult oli see osa päevast mu lemmik- kui tohutult kiire ja nutikas lahendus väikese koguse kangaste ja vaid linase niidi ning tupsu vatiini abil! Titetegemise teooria Eve Burmeisteri poolt ettenäidatud, läks meisterdamiseks lahti. Pildil on Eve see, kel roheline rätik ja keda kõik kuulamas.
Tited ise olid Vepsa päritolu kaitsemaagias kasutatavad nukud, mida tehes võiks tähele panna, me naistega isekeskis arutasime, et pea oleks ikka suurem kui rinnad. Ei nõela, ei õmblusi, mässi vaid ja rõõmusta tulemuse üle. Pildil Eve tehtud nukud, keskmine siis lõpetet- kenasti rätt peas ja puha. Mina kinkisin enda nuku oma mehele ja huvitav-huvitav, ta ei lükanud seda mitte tagasi.
Homne algab vaseliste meisterdamisega ja tõotab tulla ka põnev ja tegus päev. Näete siis- käsitööline puhkab stressi välja... käsitööga ja on jube õnnelik.

2 comments:

KK said...

Väga kobe ehe ju!
Ja need nukud meeldivad mulel ka:)

Ave said...

Korduvalt tuleb tõdeda, et küll on ikka hea, kui keegi viitsib teha kirjatööd. Nüüd killuke mälestust üleval, mida kaasteelised neist aegadest Sinuga üheskoos meenutada saavad.
Aitüma ja kohtumiseni!
Ave

Related Posts with Thumbnails