Tuesday, January 22, 2013

Mobiilikott WIP

102 silma ringil, vardad nr 1 ja lõng Aade Artisticu ühekordne.
Mobiilikott sai 8,5cm lai ja on tänaseks korralikult valmis ja lõpetatud, kuigi pildid on pooleli tööst. Vanaema oleks selle värvide kombinatsiooni ja mustri tiheduse kohta öelnud et "silma nikastamine". Tal aeg-ajalt mõned tööd tundusid sellised ja siis ta nurises tavaliselt valjul häälel, aga kudus ikka edasi...
 Tegelikult pidi asjast tulema ikka kinnas, aga vardad said ostetud Karnaluksist (Prymid) (ei suutnud ära oodata kaugelt maalt tulevaid tugevamaid ja peenemaid) ja need va vardad läksid otsemaid  kõveraks. Vat ei kannata kõverat varrast ja oli kohe selge, et kahte kinnast nende makaronidega ei tahaks kududa! Varraste kiituseks olgu öeldud, et otsad olid väga mõnusad, ei torkinud sõrme katki. Mis seal´s ikka, uus mobla oligi paljas mis paljas... Maitse sai suhu ja nüüd on mul absoluutselt kindlalt kõige šefim mobiilikott. Kui ma päikesepaistega samal ajal nüüd kodus juhtun olema, saab pildi lõplikust versioonist ka.
Muster Maruta Grasmane kindaraamatust Latvieša Cimdi lk 370.

8 comments:

Ruta said...

Njaa, mind peetakse ka sõprade ringis käsitöö maniakiks, aga õmblusnõeladega nr. 40 niidist kirjatud kudet tegema ma ikka veel ei kipu. Ma ütlen jälle, et : respect!!
Mul praegu 2/30 lõng nr 3 bambusvarrastel ja ütleme, et üsna hard core juba see...

Neljandik said...

Kaunis!

tõrvalill said...

Väga ilus tegemine! Eestis müügil olevatest peenikestest varrastest on Addyd kõige etemad, ei lähe nii kergesti kõveraks ja otsad pole ka lausa nõelad. Kui oled kaugelt tellitud peenvardad ära testinud, anna kindlasti teada kuidas olid, saame jälle targemaks! Tubli oled

Pisike Minaise said...

Proovisin millalgi kududa sokke nr.2 varrastega ja isegi see tundus utoopia, sõrmed (just see osa, kuhu varras toetud) olid peale tunnist tegemist nii haiged, et kole. Mismoodi on üleüldse võimalik kududa nr.1 varrastega? Ja veel nii peent mustrit? Imetlen!

Rees said...

Aitäh ilusate sõnade eest! Kõrvad liiguvad...

Tegelikult oli see peene töö tegemine tohutult põnev. Protsess, kui selline oli väga nauditav, kuigi meeletu, tõesti meeletu aeg kulub peenele mitmevärvilisele võrreldes sallikudumisega.

Mul on tellitud kahest kohast veel peeni vardaid. Kui köes, proovin ära ja kindlasti räägin kogemusest ja annan aadresse, kust mida leiab.

Püüan mitte armuda peenesse kirjakudumisse... Mis siis mu sallimaailmast saaks?

mustkaaren said...

Oi, kui nummi mobiilikott - ilus muster ja armsad värvid.
Sa oled suur ja suurepärane meister.

rita said...

Palun infot. Kuidas mobiilikoti kinnist põhja kududa?

Rees said...

Idee järgi võiks selline kinnine põhi tekkida nagu sokki kududes, mida varbaotsast alustad. Mina aga läksin õmblemise teed...

Related Posts with Thumbnails