Friday, April 15, 2016

Mini-Silvia ja väike tähtpäev

"Mini-Silvia ehk enese piinustamine uuel moel" võiks olla selle posti pikem pealkiri. Normaalset, tavalisel moel kootud Haapsalu salli näed Sa pildil taustana.
Täna ühte pikka ja lõppematut äärepitsi kududes mõtlesin neile, kel kursustel raske on. Lõng on harjumatult peenike ja vardad ei kuula sõna- ma täiesti mõistan teid! Et päevarutiini peletada ja miks mitte ka solidaarsuse märgiks, haarasin vardad ja kudusin 2/60 mõõduga lõngast nr 1mm varrastega ühe mustrikorra Silviat. Lõng, muide, oli puhas siid, mis lisaks oma peenusele oli libe kui saadan. Tulemuseks siis Silvia, mille mustrikorra mõõdud on 3X3,8cm. Nüüd ma tean, kuidas on kududa nuppe, kui silmad, käed ja lõng ei taha koostööd teha...

Kes tahab, läheb nüüd enda sallide-proovitükkide juurde, võtab joonlaua ja mõõdab, palju üks Silvia normaalses olekus on. Mul ei ole ühtegi Silviaga salli hetkel viimistletuna kodus, et võrdlust tekitada. Ja siis on lubatud friigi üle muiata. Vabalt.  ;-)

Kuna selles kuus on tähtpäev- kursuste korraldamise algusest möödub viis aastat- siis oleks tore, et nende vahel, kes viitsivad omad Silvia mõõdud siia kommentaarina panna, loosida välja näiteks kaks sallitäit ikka seda head villast sallilõnga 2/28 mõõdus (ole siis hea, kirjuta juurde ka, kuidas ma Sulle märku saan anda, kui osutud võitjaks). Pühapäeva õhtul võiks näiteks otsad kokku võtta ja lõngasaaja teatada.  Kallid, kursuslased! Teid on ju üle neljasaja- aitäh usalduse eest! Kui Silvia mõõte tuleb nüüd ka robinal ja palju, koome me ju kursustel seda ilusat ja keerukat mustrit, ei ole mul üldse kahju näiteks ka kahte võitjat pühapäeval välja hõigata.


14 comments:

Ivika said...

Oh kui vaid oleks üks Silvia võtta.. Tänu Sulle tean, millest kirjutad - just selle siidi peensuse osas. Kui kaua võttis aega pea silmaga nähtamatut kududa?
Edu ja tahtmist edaspidiseks! Ja häid õpilasi imelisele õpetajale! Palju õnne ka tähtsa päeva puhul 😊

Rees said...

Silmad kriuksusid jah, kui ma kudusin. Aga vaatasin, et napilt pool tundi tuli. Ja aitäh heade soovide eest!

Unknown said...

Pean tunnistama , et polegi Silvia mustrini jõudnud :( Aaa.. õpitoas proovitükk sai tehtud, see alles ja raamatu vahel! Mõõtmed : 8x4,5 . Just sai valmis sinu käest ostetud lõngast Nuppudega pajulehekiri 👍🏻

Gerta said...

Ei ole mulgi Silviat siia uhkustamiseks panna :) Oli väga suurt tähelepanemist nõudev muster. Siiski- mida rohkem ma oma päiksekollast proovi-kudutükki vaatan, seda rohkem see muster mulle meeldima hakkab. Tõenäliselt tulevad Silvia silmused varrastele pärast Evelini salli lõpetamist. Aitäh Liina, minu hirm äärepitsi ees sai õpitoas seljatatud!

Siku said...

Võtsin ka koolitusel tehtud töö pealt mõõdud ja sain tulemuseks 5,75x9,0 cm. See sall mida ma praegu koon Silvia kirjaga on tõenäoliselt nõks väiksemate mõõtmetega

Unknown said...

Hei, Liina, palju õnne! Nii ilus tähtpäev ja õilis tegu meid õpetada! Minul sall kohe kapist võtta ja mõõduks 6,0*9,0. Äkki natuke siia-sinna, ei taha teda laotama hakata.Sulle küll just soovisin kena kevadet, soovin korra veel!

Unknown said...

Hei, Liina, palju õnne! Nii ilus tähtpäev ja õilis tegu meid õpetada! Minul sall kohe kapist võtta ja mõõduks 6,0*9,0. Äkki natuke siia-sinna, ei taha teda laotama hakata.Sulle küll just soovisin kena kevadet, soovin korra veel!

Unknown said...

Minul siis oli 10x7cm :) ikka oi-oi kui peenikesest sa kudusid...Tervitused Liina Tartumaalt sulle! Anne

Tsirkusemoor said...

Oi, milline kena verstapost!
Silviat pole kudunud, kursustelgi pole käinud, aga mäletan, et just Sinu blogi lugemine julgustas mind mu esimest haapsalli kuduma. Ja siis juba Sinu sõnad kommentaarides, kui oma esimest voodilina mõõtu rätti näitasin :)
Ja ma usun, et ma pole ainuke, keda Sinu kudumid ja nende tekkelood julgustanud on.
Jõudu algajate julgustamusel ning õnne!

Ivi Suurekivi said...

Palju õnne!
Minul 8/2 lõngast 9x10cm. Peenemast lõngast pole Silviat kudunud.

ematehnik said...

Palju õnne, vahva oled!
Loen ikka su blogi ja tänase provokatsiooni peale proovisin nüüd siis jälle nuppe kududa :)
6x8 cm on ühe kirjakorra mõõdud.
Varras nr 3 ja lõng 100g/800m alpaka siidiga, see on vist väga jäme?

Jätka ikka samas vaimus, sa teed tõesti ilusaid asju ja su blogi on väga inspireeriv!
Aitäh!
Ükskord ma teen selle salli ära! :)

Lea said...

Tere!
Mõõtsin ka oma Silvi 4,8*8,9.
Olen tõesti vaimustuses pitsi kudumisest. See on kui meditatsioon. käed käivad omasoodu ja mõnusad mõtted omasoodu. Nuppudega pajulehe sall on valmis ja praegu teen ruudukirjaga rätti. Juba peas uue salli tegemine. Aitäh sulle selle pisiku levitamise eest üle Eestimaa.
Lea Kostiverest

Unknown said...

Ma tänan! Ma tänan! Juhuu! Liinale ikka jätkuvat tegutsemislusti ja edu õpingutes! Hea, et sa meil olemas oled

Unknown said...

Ma tänan! Ma tänan! Juhuu! Liinale ikka jätkuvat tegutsemislusti ja edu õpingutes! Hea, et sa meil olemas oled

Related Posts with Thumbnails