Saturday, October 10, 2009

Tulge helmeid meisterdama!

Nagu näete, on taas plaanis korraldada pabermasshelmeste tegemise väike kursus. Ühise tööna valminud helmed jäävad lasteaiale ja teenivad lisaraha. Suvel aset leidnud töötuba oli asjalik ja loodetavasti said osavõtjad just seda, mida olid otsima tulnud. Kui on kellelgi korralduse või muu suhtes konstruktiivset kriitikat, siis selle eest oleksin väga tänulik. Ärge kartke rääkida! Tänusõnad meisterdanutele lähevad igatahes nii minu poolt kui ka lasteaia juhataja poolt, kellele Mihklilaadal saadud tulu naeratuse suule tõi. Aga selle ürituse kohta siis lähemalt niipalju, et tegemist on nädala sees toimuva õhtuse meisterdamisega. Ajaliselt natuke paindlikuma kokkutulemise aja nö väljastpoolt-maja-rahvale pakun välja 22.novembriks. Sinnani on piisavalt pikk aeg, et need, kel vähegi lusti ja viitsimist, saaksid kalendrisse ristikese vedada. Väike copy-paste suvise ürituse reklaamilehelt- seda siis kohalejõudmise juhiste ja üldise sõjaplaani mõttes: Aita head teha!

Kokkusaamine on täpselt nii pikk, kuidas osalejad soovivad. Tule ise, võta sõbranna või suuremad lapsed kaasa- tehnika on jõukohane kõigile.

Mida teeme?

*Valmistame pabermassi (räägin pisut erinevatest paberitest ja liimidest, purustame ja segame)

*Veeretame sellest helmed (pisut räpane, aga vahva osa kursusest)

*Lihvime juba valminud helmeid (võimalusel võta kaasa natuke liivapaberit nr 120 ja 500)

*Värvime ja lakime need (on mitmeid eri võimalusi)

*Soovi korral veeretame ka taaskasutuse teele sattunud paberist tuubipärleid

Kursust veab Rees e Liina Gavrilov ja see on tasuta. Mõte, miks helmeid veeretada, sündis ideest, millest kirjutasin ühes kevadises blogipostis- tegemist on heategevusega.

Asukoht: Orgita lasteaed Midrimaa asub Tallinna ja Pärnu vahel, Märjamaa alevi külje all, Tallinna poolses küljes. Umbes 300m enne alevisse jõudmist näed viiekordsete majade juures tee ääres lasteaiale juhatavat viita. Allakeerates hakkab kohe silma madal värviline maja. Kui otsustad tulla bussiga, siis võimalusel korraldan ka transpordi bussijaamast lasteaeda. Vaja vaid helistada.

Kuna materjalide varumisel oleks hea teada, palju meid kohale tuleb, siis on vajalik eelnev registreerimine. Võid nime kirja panna siiasamma või siis visata mulle meilile.

3 comments:

Anonymous said...

buen blog... conocé el mio www.eschacchiteam.blogspot.com

Mareli said...

Oh, nii huvitav see pabermassist tegemine. Kahju, et nii kaugel:-( . Tule Saaremaale ka õpetama .:-))))

Anonymous said...

loen, et Midrimaa lasteaias ehete tegemine ja rõõmustan, et lõpuks ometi Viljandis nii lahe asi ;)

õnneks lugesin ikka juuresoleva jutu ka läbi ja sain teada, et olen pika ninaga jäänud, sama nimega lasteaedasid Eestis veel :(

Merrukas

Related Posts with Thumbnails