Tuesday, June 22, 2010

Ilu peitub vaataja silmis...

Tõelised kole-ehted valmivad just nii, nagu ma CRAFTWERKILE rääkisin. Minge vaadake ja tehke järgi!
 Miks ma blogisse viimasel ajal midagi kirjutanud pole? Suvi? Ei, suvi mind ei segaks. Üleüldse, suvi või asi... Teate, praegu käib hoogne väärtuste ümberhindamise aeg mu elus. Kaalun, kas loobuda palgatööst ja hakata end elatama käsitööga. Kaalun ja kaalun ja kaalutud ei saa. Andke nõu, julgustage või tümitage see mõte maatasa! Oleksin väga tänulik, kes raatsiks oma kogemust jagada. Normaalsed inimesed vist küll vabatahtlikult praeguses majandusolukorras töölt ära ei tule, aga kes teab, äkki on see elu parim otsus?!

Ja eilse päeva õnnestumine- ma tegin autokooli teooriaeksami ära! Kuuekümnest küsimusest olid vaid kolm valed. Tubli mina, palju õnne mulle! :-)))
Nüüd jääb vaid kerget jalga ja teravat silma treenida, et ka sõidueksamid (nii kooli kui ARKi oma) hästi läheksid.

10 comments:

Elsa said...

Töö ja käsitöö vahel valikut teha ei oska Sinu eest, ja küllap ma tean Sind selleks ka liiga vähe :)

Mina ise tean enda kohta küll, et kui isegi väga tahaks, siis ei usu ma oma loomesse ning võimetesse niivõrd, et loota, et see palgatööst enam tasuks. Pessimist või realist, mine võta kinni ;) Kombinatsiooni palgatööga on ikka pere ja muu kõrvalt aga pagana keeruline korraldada - nokk kinni, saba lahti!

Autokooliga edenemine on aga iseenesest ülimalt positiivne tunne, ma tean. Alles siis, kui kõik see käes, saad aru MILLISE vabaduse see siiski annab!

Helen said...

Käsu peale käsitööd tehes (=arved tahavad maksmist) on asjal hoopis teine mekk man.
Käsitööga teeniv isik lisaks käsitöölisele veel müügimees, pr spetsialist, raamatupidaja, transporttööline, inkassaator...
Mõtle, mis hinnaga sa oma asju müüd,kui palju tunde selleks kulutad ja kui palju peaksid esemeid tegema, et säilitada senist sissetuleklute taset. Arvestades sellega, et osa aju seisab "laos" müümata võibolla kuude kaupa

Anonymous said...

kuna minul on hetkel aktuaalseks probleemiks valutav käsi, mis ei lase mul ei kududa ega heegeldada, siis mind hirmutaks just see, mis saab siis kui ainult käsitööst elatudes peaks midagi sellist juhtuma.

B. said...

Mul on lähedane sõbranna, kes juba aastaid elab kodus kududes - masinaga muidugi. Teenib umbes 8000 kuus kätte. Aga - peamine on ikka nii-öelda massikudumine, sama mudel aastaid. Loominguline pool on kogu tööst heal juhul 10 protsenti, need siis tema oma mudelid. Muidugi ei tegele ta väga palju turundamisega, rahuldub rohkem sellega, mis juba käes. Samas - mina julgustan! Kui sul on peres ka teine palgasaaja, nii et nälga ei jää, siis tegelikult on sellega nagu lapse saamisega, mitte iial pole aeg 100 prossa õige. Parem siis pea ees vette hüpata. Ja kui ei õnnestu, no mis siis ikka, lähed palgatööle tagasi.

Anonymous said...

Autojuhtimise oskus on tõesti kuldaväärt oskus ja tagantjärele võin küll tõdeda, et 25 aasta jooksul, mil olen olnud autoroolis, oleks jäänud ilma selle oskuseta (ja loata) väga palju tegemata ! Julgust ja edu !
Sant.

Annyliis said...

Edu autokooli ja Arki-eksamitel :).

Huvitav, mis aeg see on. Ka mina aina mõtlen ja mõtlen, et mis valikuid teha. Milline tee oleks õige, milline mitte. Oskaks ometi keegi tark inimene öelda... :P

Need nn koleehted on mu meelest lahedad... huvitavad :).

viki said...

Huvitav, kuidas meie kahe elud on niiii sarnased.
Mul on sama tuleviku mõte pluss mul on kohekohe tulemas ka teooria eksam :D
Tubli :D

Snowdrop said...

Palju õnne eduka eksami läbimisel, autojuhiload annavad suure vabaduse ja mis peamine suur aja kokkuhoid, mille arvelt käsitöötada ;) Mõtlen ja unistan juba ammu, et jätta see palgatöö ja hakata tegelema käsitööga. Ausaltöeldes hetkel ei julgeks küll ainult käsitööle loota aga eks see igaühe enda otsustada ja mõelda. Mis iganes Sa ka ei otsustaks edu igaljuhul! Väga kaunid ehted!

Kosmosemutt said...

Minu mees ütles mulle: "Vaevalt sa enam käsitööd sellise mõnuga teeksid,kui see põhitöö oleks". Ma arvan, et tal on vägagi õigus, sellele vaatamata, et ma teen oma põhitööd teen ka enamasti mõnuga. Raha tuleb palgatööga kohe kindlasti kergemini kätte, ükskõik kui madala palgaga. Mul endal on küll aegu, kus (loominguline) käsitöö ongi parajasti põhitöö, praegugi jookseb üks 3-kuuline riigihange, aga seal ei ole ma iial pidanud tegelema turunduse ja müügiga, vaid on mahukad tellimused, projektipõhised ja hästi rahastatud, ja hinnaga ei tingita. Ükskord oli lausa aastane projekt (siis oli käsitööga koos samas paketis veel muid töid). Nii võib ju põhitööna käsitööline olla. Selliseid tellimusi kahjuks just väga tihti pole, sest Eesti on liiga väike.
Sa oled kange ja tubli naisterahvas, kirjeldamatu osavnäpp niikuinii, aga majanduslikku muret tuleks riigitööst loobumisel Sulle kindlasti juurde. Kui oled tüdinenud, proovi äkki alustuseks põhitöökohta vahetada :)

Rees said...

Aitäh kõigile kommentaaride eest! Iga mõte on väärt.

Eks ta tõsi ole, et jube raske saab olema, kui otsustan iseseisvuse kasuks...

Otsuse juures on kaks konksu. Esiteks: mulle meeldiks kasu tuua iseendale (mitte leivaisale, kes must silma pigistamata viimase välja väänab) või siis avalikule sektorile st rahvale(nagu praegu). Ja teiseks: ma olen nii pikalt töötanud riigiametis, et iga tööandja võib-olla minusugust ei tahakski ning ega sellist kohta, millele kandideerida, ei ole ma tööotsimisportaalides silmanud ka. Muidugi pole ma teab mis usinalt ka otsinud.

Related Posts with Thumbnails