Tuesday, December 7, 2010

Haapsalu sall uue, kohendatud mustriga

 English text below...

Kindlasti neil, kes palju koovad, on tekkinud ka selline hetk, kus mustreid riiulis on ootamas kümneid, aga "seda õiget" ei leia ja jääbki kudumata! Tavaliselt on mul pärast salli lõpetamist peas selline tühjus ja samas sõrmedes rahutus, et imelik hakkab. Ja kuna ükski raamatust võetud muster ei tundu olevat piisavalt väljakutsuv, siis vahel käin paar päeva ringi oskamata kuidagi olla.

Selle salli mustri avastasin ma pisut teisel kujul Pitsilistest Koekirjadest. Kuna silm ja mõte jäid sellesse kinni, siis polnud üht salli lõpetades probleemi, et mida järgmiseks ette võtta. Samas, nii nagu ta raamatus oli, tundus ta jälle kuidagi hõre ja lage ent huvitavate motiividega.

Abiks tulid jälle kord öises vahetuses oldud tühjad tunnid. Raamat ette, exceli tabel ka ja tippima. Mis ma siis tegin? Tõstsin motiivid oluliselt üksteisele lähemale, muud midagi (Excelis on hea kordusi copy-pastega paigutada).

Siin ta siis on, Inglismaisest peenvillasest, nuppude ja külgeõmmeldud pitsiga. Päris Haapsalu sall, ühesõnaga. Vardad 2,75, lõng 2/28  ja suurust sallil 200X60cm. Kuna pühad on ukse ees, siis pidasin vajalikuks ka Etsy-poodi üles panna. Oleks ju imeilus kink!


Nupul ja nupul on vahe! Sellest materjalist kududes käis nupu tegemine kiirelt ja läbikudumine mugavalt. Tulemuseks kenad pringid nupud, mis pärast pesu kaunilt ühtlase ilme said. Võib öelda, et olen rahul. Materjal pärit Fibrecrafts.com lehelt.

Kui te nüüd viimast pilti vaatate, siis tabab teid loodetavasti sama mõte, mis mind. Näete, sellisel viisil võiks ühe väga piduliku mantli kududa, kas pole?!



Often I find myself embarrassed- one shawl is finished, but there is no extra good pattern to start a new shawl. 

This time I resolved situation creatively. I have very good estonian pattern book Pitsilised Koekirjad and there was a pattern which seemed to be  interesting enough. But there was too much open space between the motifs. I wrote an Excel spreadsheet with motifs and cut redundant area. The result was excellent as you can see.

This shawl I made using Traub woollen yarn 2/28 and needles 2.75. I think this yarn is best for Estonian nupps- they all looks same way and beautiful. Yarn I bought from Fibrecrafts.com

Shawl measures are large, 200X60cm. And edge is sewn on, like the real Haapsalu shawl requires. 

This shawl I made for sale, you can find it in my Etsy-shop.  I think this is really majestic and beautiful Christmas present. By the way, there is no shipping costs in December for this shawl!   




 

4 comments:

Meeli said...

Sall näeb väga ilus välja!
Ja taoline mantel kõlbaks Oscari-galale küll.

kekatädi said...

Väga viis! Mulle nii meeldivad suurte motiividega sallid!

Monika said...

Väga ilus ja uhke sall!

Rees said...

Aitäh!

Related Posts with Thumbnails