Sunday, January 30, 2011

Nüüd ta tuli, plaanitud ja oodatud...

Olga Jasnovidova mustritõlgendus haapsalu sallile
 English text below...

... pealkiri kõlab, otsekui tooks ma nüüd beebiuudiseid :-) No mõnes mõttes need ongi beebiuudised, aga mitte siiski päris.

Täna avasime Olgaga uue blogi kõigile pitsikirjadest lugu pidavatele kudujatele! (Olga on tuntud ka internetinimega psiho_de_lika). Teretulemast http://newlace.blogspot.com/ pitsimaailma!

Nagu blogis tutvustavalt ülarealt lugeda võite, on tegemist kohaga, kus vanad mustrid saavad uue tõlgenduse ja sünnivad ka täiesti uued- kõik selleks, et Eesti kudumistraditsioone veelgi laiemalt tutvustada. Projekt on tihedalt seotud ülemaailmse käsitööfoorumiga Ravelry.com, kus meil on oma nurgake (kes veel ei ole liitunud, siis ruttu-ruttu ennast järjekorda panema!).

Minu osaks pidi algul jääma vaid mudelite läbikudumine, kuid nagu ma jaanuari algul juba välje lobisesin, ei saanud ma end tagasi hoitud ja panin kirja mõned Muhu mustritest inspireeritud pitsikirjad. Olete nüüd kõik tervitatud kuduma esimest! Muhu südamed e Hearts of Muhu on saadaval nii Ravelry lehel, kui ka uues blogis.

Kuna tegemist on mu esimese mustriga, siis igasugune tagasiside on väga teretulnud! Ka miinusmärgiga, kui vaja. Tänan juba ette!

Dear knitter, today I have good news for you! We planned few months with Olga   to open a new blog for people, who love lace knitting. Now it is open and you are very welcome to  http://newlace.blogspot.com/

As you can see, aim of our project is to enrich and popularize Estonian lace patterns by creating new pattern and modifying old. Olga is a Russian-speaking girl, my first language is Estonian and we both are trying to make us understood through the patterns and a little text in English :-) Our project takes place in Ravelry too, find us there! 

A month or two ago I found a lot of inspiration from my new book Meite Muhu Mustrid. There are hundreds of patterns, but not much of knitted lace. Haa, this is not necessary- even two-colored pattern seems like a lace for me ;-)) Take a look at my version of stockings pattern- it´s lacy! Hearts of Muhu is available for free in Ravelry and in our new blog too. Enjoy it!

This is my first pattern in public. suggestions and comments are very welcome!


11 comments:

kekatädi said...

Kõik kudujad tänavad ja ootavad huviga järgmisi mustreid!

Ülle said...

Ma ütlen, oh juudas, ja jään tummaks, ja seda väga väga positiivses võtmes :)))

Anonymous said...

Väga toredad beebiuudised! Palju õnne värsketele vanematele!!! /helikene/

Heli said...

Jõudu ja jaksu toreda ja väga põneva projekti vedamisel!

Triin said...

Jõudu uute mustritega :) jään jälgima!

nordwolke said...

Great! I am adding the new blog to my blog roll. Can't wait to read new entries! :)

Monika said...

Palju õnne beebiuudiste puhul! Muhu südame muster läks mul juba printerisse!

Taive said...

Oh ja ah ja palju jõudu!

Rees said...

Aitäh heade sõnade eest! Kõik ettepanekud ja märkused on alati teretulnud.

KK said...

Huvitav ettevõtmine igatahes aga ma natukene annaks tagasisidet. Mis mulle kohe silma paistis, oli viimistluse erinev tase. Kohati väga ilus aga kohati pisut nagu ülekäe. Ma ei tea, kas asi on materjalis, et üks ongi paremini "istuv" kui teine.
Eriti need servad, kus pitsi ei ole lisaks. Äkki pildistada ainult motiivi nii, et servad ei jääks paistma? Nagu HS raamatus, et oleks esile toodud vaid motiivi osa. Või siis proovida pikem sukavarras servadesse nagu raamiks panna. Ma ei oskagi midagi soovitada aga kuidagi jäi silma ja mõtlesin, et kirjutan.

Rees said...

Aitäh märkamast ja teada andmast! Ka edaspidi on kõik märkused teretulnud!
:-)

Related Posts with Thumbnails