Saturday, April 30, 2011

17 päeva veel...

English text below...

Terve tänane päev sai veedetud pealinnas mööda käsitööpoode ja -töökodasid kolades. Kui see nii hirmus mõnus reis poleks olnud, siis küllap tunneksin ka süümepiinu, et kiire kudumine pidi sellise reisi tõttu ootama. Käisime oma Pärnu Käsitööga Tööle grupiga paremates ja veel paremates paikades- Katariina Gildis, Rotermannis, Eesti Disaini vastavatud majas, Meistrite hoovis ja veel paaris heas kohas. Koju jõudsin väsinuna, kuid ühe teadmise võrra rikkamana. Kui midagi teed ja tahad õnnestuda, siis pead sa selle tegevuse vastu tõsiselt kirglik olema! Vot selline tarkusetera tänasest päevast siis.

Et nüüd kleidijutuga edasi minna, tuleks tegelikult natuke tagasi minna. Minna sinnani, kus mul tekkis idee, et üks kootud kleit võiks olla hirmus lahe töö. Mõttele järgnesid kavandid ja oli nädal, kus peas keerlesid vaid erinevatesse pitsimustritesse mähkunud siredate modellidega joonised. Otse loomulikult ei ole minusugune diletant võimeline ühtegi kobedat moejoonist looma, küll aga tegin ma mõningaid tööjooniseid, mille taga tegelikult on ka läbimõeldud materjalid ja osadel proovitud mustrid.

Nine months I visited courses Käsitööga Tööle (free translation may be "With craft to business") and courses will end soon. We all must do something for big  final exhibition

My plans are huge! I plan to knit lace dress with Haapsalu shawl patterns. I made some fashion drawings in my own way (sorry, never learned drawing and design) and my plan is going to realize soon. But I have big  problem... There is only 17 days remaining! On May 17 my dress must be finished! 

You can think I´m crazy, but I quit my day job! I have last three days at work and after this I am free as a bird! I leave my office in police station forever and you can find me at home on my sofa with needlework.

Kleidi joonise tegin sellise lihtsa, kuid nagu ikka saab see töö käigus muudetud. Pruunil paberil oleva tööjoonise juures (eelmisel postil natuke näha)  on muudetud see, et rinnaosa all on läbilõige ja mööda kleiti jooksvad rombid asendusid lilletriipudega.

Olgu, ma jutuga enam täpsemaks ei lähe, sest kes küll viitsiks lugeda heietusi ja heietusi ja heietusi ühe mustri üle. Võin vaid öelda seda, et kõik sai läbi kaalutud- materjali iseloom, nuppude võimalik raskus kleidi allosas ja alusmaterjali valik.

Pildil siis näha, kuhumaani olen hetkel jõudnud. Mmmm... ütleme nii, et veel ei suurt kuhugi. Tänase päeva vabandus on esimeses lõigus kirjas :-) Järgnevad kolm päeva olen tööl ega saa samuti kudumisele pühenduda, kahjuks. Need kolm päeva on aga üliolulised- pärast seda olen ma "vaba mees" ja iseenda peremees. Jah, plaan töölt lahkuda on täitumas!

9 comments:

Anonymous said...

Tere!

Käin siin ikka piilumas ja lugemas. Varem pole endast märki maha pannud.

Tööd, mis teed on udupeened ja silmal on rõõm, siin blogis ringi vaadata.

Kleidi juttu ja pilti ootan nüüd igapäev. Mõnusta kutustamist ja päris OMA aega ning peremeheks olemist.

Rael olen.

Helen said...

Mõtlesin just hommikul, et kui õhtuks märki pole, siis tulen küsima, kuidas kleit edeneb. Nagu pildilt näha, edeneb. Jõudu ja tugevat nimetissõrme nahka!

Malle said...

Jõudu ja jaksu, imeilusad kavandid oled valmis joonistanud.

nordwolke said...

Now I am speechless. 17 days??? I hope I will have finished my current Haapsalu Shawl by mid June and I hav been knitting it for almost a month soon. What a plan. But I will love your dress! What a neat bottom part!

Olga said...

Väga huvitav projekt :) Põnevusega ootan mis tuleb välja!!!

Imelik on ka vaadata et koon sama pitsi krae mis pildil on :)

Edu ja jõudu!

Heli said...

Väga head moejoonisd on ju!
Tallinnas veedetud päev võttis küll aja, aga vastu pakkus ju niiii palju inspiratsiooni.
Jõudu!
Meie oma KT grupis pidime oma lõputööks tegema toote, mida oleks võimalik müüa, lisaks oodati, et igaüks esitaks vähemalt kümmet eset, st väikest tootesarja. Lisaks veel oodati, et nn toode oleks valmistatud võimalikult kasumlikult. See ülesanne osutus parajaks pähkliks nii mõnelegi meist, minagi vaevlesin pikalt.
Mõnus on nüüd Sulle kaasa elada, jõudu veelkord!

Helena (Jenniplika) said...

Vau, milline kavand! Ma ei jõua seda kleiti ära oodata...Utsitan-utsitan Sind takka :)

Arella said...

Tubli algus! Need read ongi ju kõige pikemad!

Cässu. said...

Ootan kannatamatult juba uut postitust :D

Related Posts with Thumbnails