Monday, January 30, 2012

Nupurohke Haapsalu rätt ja võõrutusravi

Nädala jagu olen ma kasvatanud iseloomu ja püüdnud veeta vähem aega interneti seltsis. See on raske, sest väga suur osa minu (ärilistest) tegemistest nõuavad netistumist. No ja sõprade tegemiste vaatamine ning inspiratsiooni ammutamine peale selle. Tihti nii juhtuski, et kudumise seltsis veetsin päevast vähem aega kui ekraani taga ning mingi  hetkel ei tundunud see enam õige. Tähtajad hakkasid venima ja anda lubadusi, mida ei suuuda pidada, pole minu moodi. Sellised võlad jäävad painama ja ei lase magada... Üks kampsun on muide juba pool aastat hingel, hirmus piinlik on...

Mõeldud-tehtud, kasvatasin iseloomu ja käisin näiteks FBs oluliselt vähem. Ei lugenud päevauudiseid arvutist, vaid kuulasin telekast. Kasutades sotsiaalmeediat ei märkinud, et olen online. Natuke julm oli küll, aga nagu juuresolevalt pildilt näha, on sellest tolku olnud. Kudumishoog on jälle üles saadud.

Sellel pildil on praeguseks valminud veerandik ühest Haapsalu rätist, mis valmib Helene soovil ning rändab teisele poole maakera, kui ta valmis on saanud. Mustrite valimine oli räti saaja enda teha (Nancy Bushi raamat on nii mõnelgi mu välismaisel kliendil olemas) ning neid kokku kirjutades jäin ma korra kahtlema, kas selline rätt liialt rikkalik ei tule. Kahtlused kestsid tegelikult kuni räti laialitõmbamiseni, kudusin üle kümne tunni mõeldes, kas ikka on OK. Praegu pilku peale visates võib öelda, et tegemist on küll tohutult rikkaliku mustriga rätiga, kuid maitsetu ta ei tule. Või kuidas tundub? Äärepitsi valimine ei saa muidugi lihtne olema, sest sellist ansamblit, mis praegu on, pole vist lihtne täiendada. Aga nagu ma armastan öelda, et muretsemine ei too mingit tulu ning kui jama käes, küll siis tegelen... küllap saab valitud ka õige äärepits kui selleks aeg käes.

Raplas kursustel käinutele tervitused! Oli vahva pärastlõuna ning alati, kui ma kursustelt tagasi jõuan, olen heas tujus terve õhtu. Jah, vaatan, et nii mõndagi jäi küll rääkimata, aga ma loodan, et sain natukenegi julgustada- pitsi kudumine ei ole tuumateadus. Põhiline on tahe ja pealehakkamine!

3 comments:

Neljandik said...

Väga tore kursus oli Raplas ja muljetavaldavalt hea koolitaja! Eks 2 tunniga ongi raske niimoodi hakkama saada, et midagi rääkimata ei jää. Aga põhiasjad said ju paika ja natuke julgem tunne on nüüd alustada. Aitäh!

Anonymous said...

Ohsapoiss kui nupuline :)
Netist ilma olemise kõrvalmõjud kestavad mul ca 2-3 päeva, edasi ei tule meeldegi, et peaks netis olema. Samas saab seda teha kui netti käepärast ei ole või netis olemine liig palju vaeva võtab :D
-Monika

Ruta said...

Mulle väga meeldib see võõrutusravi mõte. Loomulikult meeldib mulle ka saa varrastel rätt! Aga seda võõrutust oleks hädasti vaja, sest jälle ma siin istun ja vaatan Su rätti ja mõtlen, et kes mul siis koob? p.s. minumeelest on sallinuppe mõnus kududa!

Related Posts with Thumbnails