Monday, February 20, 2012

Sünnib peeneid pitse, Haapsalu pitse...

Sain ühele poole suure rätiga. Pildid on lihtsad, kroonikaks.
Lihtsalt et märku anda- ma ikka koon veel. Muidu on tegemised siin blogis kõigest muust.
Rätt on kootud valgest meriinost 2/28 mõõdus ja vardaga 2,75. Räti suurus on 150X150cm ja nagu näha, siis täielikult ei ole ta veel lõpetatudki. Servasilmused tahavad vee kergelt nokkimist.
Muster sai uue omaniku soovil kokku pandud kuubikukirjast, Nancy Bushi raamatust leitud äärepitsist ja poordist, mille kirjutasin Silvia kirja järgi. Arvutamist ja nuputamist jätkus, aga tulemus on taas vaeva väärt. Isegi kahju teist uude kodusse lubada... :-) Mul tavaliselt kootud asjadega väga erilist suhet ei teki, sest põnev on pigem protsess kui tulemus. Aga selle räti puhul on tunne, et tahaks sellist või ise.
Pitsikudumine on tore! Kui ma suudan teisi natukenegi inspireerida, siis on see rõõmustav. Ja nagu viimastel nädalavahetustel näha, siis pitsist rääkimine võib ka tore olla. Oma isikliku rekordi, kui nii võib öelda, tegin üle-eelmisel nädalavahetusel Mustrimaailma naistega salli õppides, kus rääkisin ühe päeva jooksul kokku kaheksa tundi ning ainult pitsist ja järgmisel päeval siis kuus tundi :-P

Sel laupäeval plaanin aga võtta ette tee Viljandisse. Praeguse hetkega ei ole küll palju naisi, kes on kursustest osavõtusoovi ilmutanud, aga loodan siiski, et sõit ei pea ära jääma. Tule ise või räägi sõbrale, et laupäeval ja Loomeinkubaatoris...
NB! Aadress plakatil ei ole õige, see on jur.aadress. Tegelikult kohtume Viljandi mnt 22 (Eesti Posti maja) 3ndal korrusel, sissepääs sisehoovi poolt!



7 comments:

kassu said...

Ma lihtsalt ei või. Iga kord, kui su salle ja rätte ja kleite ja muud ilu vaatan, tahavad silmad pealuu seest välja hüpata. Omal on pisike sallihakatis juba mitu nädalat varrastel, ent heal juhul pool tundi jõuan õhtuti nokitseda. Hea, et kiire kuduja olen, muidu läheks vist pool aastat lõpetamisega.
Väga-väga imetlen seda viitsimist, kiirust, fantaasiat ja kvaliteeti, mis su näppude alt tuleb!
Mu sõbranna koob samuti Haapsalu (ja muidu-) salle müügiks, teeb küll seda põhitöö kõrvalt, aga tema suhtes on mul umbes samad tunded. Mul endal poleks elus nii palju püsivust :) Võrratu!

Arella said...

Imekaunis sall! Mustrid sobivad imeliselt! Sul suur töö tehtud mustri arvutamisel, nüüd ainult vormistada ja Etsy poodi üles riputada :) Mõõdult sobib lausa pleediks.

Knitterfrei said...

Avastan ikka jälle Haapsalu mustrite uusi külgi. On üks asi, kuidas üks muster sallina käitub ja hoopis teine asi, kuidas kaks mustrit rätis üksteise kõrval/sees/ümber mõjuvad. Sinu valitud kooslused on alati nii harmoonilised!
Imeilus rätt!

Anonymous said...

T6eliselt luksuslik!

Sigrid

Kata said...

Väga uhke ja kaunis rätt!

MoniqueB. said...

Hi

it's been a long time since I visited your blog and I knów I missed out on a lot of your beautiful knitting.
If this large shawl is knit by you (I don't read Estonian), I take a deep bow.
Really amazing knitting skills are represented in that shawl.

Rees said...

Thank you, Monique! It´s really made by me :-)

Related Posts with Thumbnails