Wednesday, December 12, 2012

Neljapäevane nipinurk tulekul

Õhtusest kohvist hommikuse kohvini oli mul aeg mõelda ja nüüd on otsustatud, et minu blogi saab eraldi koha, millel nimeks nipinurk. See võiks olla koht ideede, nippide ja küsimuste lahkamiseks olgu teemaks siis kudumine, Haapsalu sall või käsitööettevõtlus sotsiaalmeedia abiga. Mõtlesin, et miks mitte kirjutada sinna neljapäeviti, et oleks olemas järjepidevus ja blogi saaks sellega uue hingamise. Olgu öeldud, et kindlasti ei pretendeeri ma absoluutsele tõemonopolile, sest niipalju kui on kudujaid, on ka nippe, kuid räägin meeleldi, millistele mõtetele olen jõudnud või mida head lugenud.

Mida nipinurgas aga lahata, öelge teie! Ootan küsimusi (olgu siis konkreetseid või üldisemaid) ja ideid. Kui siia postitada pelgad, kirjuta meilile liina.rees[at]gmail.com
Et jõuluaeg on jagamise aeg, pane enda kommentaari juurde kontakt- pühapäeval on aeg, kus päkapikk tahab välja loosida sallijagu head lõnga!

Et miks siis? Eile lugesin ühe toreda blogija jutuveerust, kuidas talle laadal küsimuse peale, kust saab tegija head puuvillanööri vastati, et ärisaladus :-) See oli minu jaoks niivõrd naljakas lugeda, et intrigeeris täielikult. Maailm muutub ju paremaks, kui headest asjadest rääkida!

14 comments:

Kadri said...

Nipinurk on väga hea idee. Alustaks kasvõi erinevate lõngade kirjeldusest (mis numbrid tähendavad jne) ja varrastest, mis kudumiseks sobivad. Võibolla on need kõikidele selged, aga päris algajad tahavad ka lihtsalt asjast aru saada! Kadri

Anonymous said...

See on väga hea idee ja sinul kui hea pagasiga käsitöölisel on mida jagada!
Hetty

Meeli said...

Sina, kui suure kogemusega oma ettevõtte perenaine, võiksid lahata FIE ja OÜ kasuks otsustamise plusse ja miinuseid.
Siis huvitaks, kas sul on mingeid nippe, kuidas näiteks ökonoomsemalt ja kiiremini kududa (võib olla on selleks omad liigutused :D).

Pilvi said...

Väga tänuväärt idee! Lõngadest loeksin kindlasti isegi huviga, just nendest sallilõngadest, et kõik nad peenvillased, aga erineva looma villaga, milline siis kõige parem... Ja kõigest muustki, mitte ainult kudumisest. Pilvi

Anonymous said...

Sinu nõuandeid loeks küll hea meelega! Nag Meeligi juba eespool mainis, siis mindki huvitab ökonoomsus ja kudkiruse arendamine.... ilmselgelt on inimesi, kellel on mingi "saladus" :) Lisaks huvitaks mind sinupoolt pakutud teemaarendus: sotsiaalmeedia ja käsitöö turustamine.
ja kindlasti on su lpalju kudunippe, mida oleks paljudel põnev teada..mind on kaua aega lummanud sinu haapsalu salli ainelised kleidid.... vot see on tase, milleni tahaks isegi kunagi jõuda...
Ootan ärevusega ja neljapäevane nipnnurk kõlab väga hästi - natuke rutiini on hea! :) Edu ja ootan huviga! Anneli/Anxy

Terje said...

Ma huviga loeks sellest, millised kivid-kännud ja konarused ettevõtjana alustades ületada tuli.
Mõned õpetussõnad algajamale kudujale oma salli kujundamiseks ei jookseks ka mööda külge maha :)
Jõudu soovides,
Terje

Anonymous said...

Väga hää idee! Jõudu! Ühinen Kadriga. Väga algaja pole, aga ikkagi, tahan rohkem teada ja lõngadest s.t. lõnga valikust paremini aru saada.
Silva

Anonymous said...

Just täna hommikul kui panin raamile kolmnurkset haapsalu rätti, mõtlesin, et mul oleks vaja nippe, kuidas salli/rätti kõige paremini raamile jaotada. Oleksin selliste näpunäidete eest küll äärmiselt tänulik. Silja

Arnikai said...

Loeksin meelsasti näpunäiteid, õpetusi. Lõngast ja mustritest. Kusjuures oli minulgi kord juhus vestelda sallimüüjaga, kes minu küsimusele vastas, et ta ei ütle, kust nad lõnga ostavad ja mis lõng see üldse ülepeakaela on! Saladus missugune. Loodetavasti harutad Sa lahti nipinurgas erinevad sõlmed ja saladused;)

algaja said...

Nipinurk on väga tore asi. Sa teed väga ilusaid töid. Ma ainult vaatan ja mõtlen, et kuidas sa küll jõuad. Jõudu sulle.
Ma just lugesin su blogist, et hakkasid kindaid kuduma. Küsimus selles vallas - nimelt kuidas kududa kirikindaid nii, et muster ei hakkaks kõvasti kiskuma? Mul pidevalt see häda, et koon asja valmis aga kätte enam ei lähe.

Neljandik said...

Nipinurga mõte on tore. Mina sooviksin kõiki jagatavaid nippe kuulda aga eelkõige huvitaks valmis töö venitamise nipid, nii salli viimistlemise nipid kui ka näiteks valmis riideeseme(kleidi) hoolduse nipid peale pesu. Lõngadest muidugi ka, kuigi ma ise arvan nagunii, et Sinu käest saadud lõng on kõige parem ja mõnusam ;)

Katrix said...

Tahaks lugeda kõigest sellest, mida eelmised kommenteerijad on juba maininud: Kas on mingi nipp olemas, kuidas kiiremini kududa? Kuidas sallimustrist kleidimuster saab (ehk nippe pitsilise mustriga kleidi kudumiseks)?

Triin said...

Nipinurka loen kindlasti suurima hea meelega! Idee on väga hea!
Mind huvitaks samad küsimused, mis Meeli juba esitas. Eeskätt just FIE ja OÜ vahe, selle plussid ja miinused. Ka loeksin meelsasti erinevatest lõngadest ja mustritest :)Kuigi ka endal on päris palju kogemusi, siiski on kindlasti nüansse, milleni ma veel jõudnud pole või ehk pole ma mõne asja peale tulnudki :) Jõudu ja ilusat jõuluaega!

ny said...

Kui leiame endale hobi, siis on tihti tahtmine kõik muu kõrvale jätta ja ainult sellega tegeleda. Kui kergelt/raskelt tuli otsus seda kõike igapäevaselt teha - olla käsitööline, end sellega elatada jne? Kui kergelt algus läks? Kas alles on see sama tunne, mis siis, kui see veel ainus sissetulekuallikas ei olnud? Kuidas on emotsioonid?

Olen Sinu blogi jälginud juba pikka aega - nii pikka, et ei mäleta isegi millal selle lingi favorites alla salvestasin. Küll ei ole läbi lugenud kõiki postitusi. Ilmselt saaksin osadele küsimustele ka vastuse tehtud postitustest. Oleks siiski tore kui saaksid mahti vastata ka sellistele emotsionaalsetele küsimustele.

Jään ootama!

Related Posts with Thumbnails