Friday, February 19, 2010

Kardinad, Sprite ja Vesi väikese pohlaga...

... on need, millest täna juttu tuleb. Kardinatest ei tahakski pikalt pajatada, lihtsalt kroonika mõttes pildid, mis tehtud selleks, et näha seda kogust, mis kahe viimase kuu jooksul heegeldatud sai. Ühes hiljuti silmatud blogis jäi silma uhke punane fileekardin, mille tegemiseks kulus heegeldajal üle 5 kilomeetri niiti. Kena oli, suur selline. Minul on siis valmis saanud seitse poolkardinat (pildile jõudis 6, sest viimane oli venituses), milles kokku pea 8 kilomeetrit niiti.
Materjaliks Kotiväki, heegelnõel 1,75 ja aega kulus üle 100 tunni. Mustri leidis kardinasoovija kaltsupoest ostetud heegeldatud detaililt. Natuke kõrgusse timmimist ja voilaa, olemas!
Nii, kui me nüüd pealkirjas mainitud karastavate jookide juurde läheme, siis tuleb edasi jutt pudelitest, millesse need villitud on. Viimasel ajal minu majas toimuv prügisorteerimine on saanud lisakasti "Emmele meisterdamiseks". Sealt ma siis plastikut lõikan ja väikese teeküünla abil seda vormin. Kunagi pudelisse kuuma teed kallates vaatasin, et tõmbus teine lahedalt krimpsu ja siit tuli mõte ka lisaks leegile keeva vett plastiku töötlemisel kasutada. Plaan ebaõnnestus- ei ole ikka veel seda vunki, mis vaja. Natuke sõrmedele ohtlikum  ka, kuigi lõigatud tükke sai pintsettide abil prepareeritud. Kuum töötlemine muudab lõigatud servad ümaramaks ja siledamaks ning annab võimaluse vormida.
Aga esimesed pääsukesed siis valmiskujul sellised:
kõrvakad ja samas stiilis ripats
Sprite´i pudel oli täpselt samamoodi mõnus lõigata ja töödelda (odava Maxima limpsu pudelid on veel pehmemad ja mugavamad).
Esimeseks üllitiseks pakun pisikese linase niidi pusa ja filigraanhelmega ripatsit:
Kui juba, siis juba, mõtlesin ma eile öösel ja tegin mõned sõrmused ka. Olin kahevahel, sest kartsin, et ei suuda ega saa kinnitusi piisavalt häid- torgatud plastiserv äkki närib illusion cordi läbi, liim ei ole piisavalt tugev või jääb äkki läbi läbipaistva osa näha... Tegin kaks sõrmust prooviks ja tänase pildistamise juures viibinud kvaliteedikontroll Kass Mati andis teada, et liimimine, olgugi kangatugevdusega, ei ole OK lahendus. Ühel sõrmusel lendas õis kus seda ja teist... Samas- ega igal sõrmusel, mis ma plaanin tulevikus teha, pole au saada proovitud mõne kassi hammaste poolt. (Ega ma enda kassi ka iga päev ehetega toida, tahtsin lihtsalt näha, mida härrad ette võtavad ja kui kaugele oma vallatusega minna plaanivad). Inimesed on äkki natuke leebemad oma ehete suhtes...
 
Järgi jäi siis üks vaprake:
 
Elagu taaskasutus! Punased ja kollased pudelid tootmisse!

13 comments:

Polkovnik (Kadri) said...

Mulle meeldib Su pudeli-kunst nii väga.

Irka said...

Punased pudelid on olemas - energiajook nimega Starter on punases pudelis :) Jook ise on nagu on, aga pudeli värv on väga uhke. Seda ma muidugi ei tea, kas pudelit lõigata ja väänata annab, pole proovinud. Sinu ehteid vaadates tekkis igatahes tahtmine asjaga ise katsetada.

Keson said...

Väga lahe !!!
Millal õpituba võib loota?

Kiku said...

On alles heegeldamist olnud! Kas käed ikka muud ka teha nüüd suudavad?
Ja muide ka kollased pudelid on olemas, mingi energiajook on kollases pudelis, aga see on matt, mitte läbipaistev kahjuks! :(
Aga need sinised kõrvakad on täiesti SUPER!

KK said...

Ilusad! Eriti vinged on kardinad, milline suur töö!

Kadri said...

fanta pudel oranźis pudelis :)) supertulemus ja no kardinad, ma oleksin küll aasta otsa seda nokitsenud

Anonymous said...

Fantastilised ehted said! Olen rabatud ja suht sõnatu.
Ning kardinamustri järgi käivad neelud....
Käin siin blogis ikka piilumas - no mõnele ikka kohe on seda annet antud...Ideid ja jõudu ning aega nende elluviimiseks!

retsete

Karnaaks said...

Väga nutikas idee pudelitele taaskasutust leida!
Heegeldamises oled Sa suurmeister!

Katrin mdmB said...

Jubekihvtid! Nii mõnusad värvid ja fotod on ka super!

Marmelaad said...

kõigepealt imetlesin kardinat,
siis imetlesin pudelikunsti,
siis imeltesin Matit
ja teda ma imetlema jäingi:D
p.s. Reesike, kas Sa selle voodi peale vahepeal ikka vinksu ka viskad, või näpud ja mõte töötavad 24 h?

Kadri said...

Tead, kui mul oleks, siis ma tahaks sulle auhinna anda. Kõigi nende ideede eest. Kuid eriti julguse eest.
Kniksti!
Ja kimbuke aaskäokingi!
Ning shokolaadimedal!

linca said...

Vau, kui ilusad. Tõeline kunst!!!!!!!!!!!!!
Fotod ka imelised!

Anonymous said...

Kauniit verhot ! Aion virkata samanlaiset, kiitos selkeästä kuvasta.

Related Posts with Thumbnails