Monday, August 16, 2010

Kudumisvõistlusest...

Kuna eelmise posti lõpus oli väga asjalik küsimus, siis pean vajalikuks vastata lausa uue postitusena.
22.08, mis siis juhtuma hakkab?

Minu kogemus Haapsalu sallivõistluselt on vaid aastatagune. Ei enamat. Aga nagu ma tean, siis on võistlust peetud alati enam-vähem ühtemoodi.

Alustuseks registreerid end, saad registreerimisnumbri, mis su tööga kaasas rändab (erapooletu hindamise huvides) ja vardad, mustri ning lõnga. Eelmise aasta varraste kohta ütlen vaid kiidusõnu, head töövahendid olid. Sel aastal võtan aga kaasa omad, sest see pole keelatud. Kohapealne vardanumber oli mäletamistmööda nr 3 (parandage, kui eksin), lõngaks 2/28 Ogre. Sel aastal ma võtan kaasa pool numbrit väiksemad vardad, sest olen lõdvalt kuduja.

Töövahendid käes, jälgid etteantud aega ja kood antud mustrit niipalju, kui lehel legendis kirjas. Eelmisel aastal oli vist kaks mustrikordust kõrgusse. Mulle on kusagilt blogist meelde jäänud, et kõik aastad ei ole mitte sama mustrit kootud. Ja aega lobiseda, nagu selgus, väga palju ei olegi...

Kudumist alustad Haapsalu salli reeglite järgi st lood üles venivad silmused ja ripsiread, mustri ümbritsed ka ripsiridadega, nagu peab.

Tööle annavad hinnangu žürii ja ka külalised. Kudumisvõistluse lõpus said vähemalt eelmisel aastal küll kõik nimelise tänukirja ja võitjad ka diplomi +kingituse. Käepigistused väärikate meistritega ja Haapsalu-teemalised meened on kirsiks tordil. Eelluure on mulle sellise info toonud, et ka sel aastal on autasustamisel käesurujate rivis proua Linda Elgas isiklikult. Vahva!

Ma arvan, et siia kommentaariumisse võib jätta küsimusi ja minust enam kordi võistlusel käinud kudujad aitavad ehk ka vastata. Üritus ise on nii  vahva, et kui sa ka ennast überosava kudujana ei tunne, tasub proovida ikka. Kaotada ei ole midagi! See "õige tunne" ja pisuke ärevus eelmisel aastal olid nii vahvad.

11 comments:

Olga said...

aitäh info eest!

Siis pitsilist serva ei ole vaja teha, ainult keskosa muster?

KK said...

Ma olen ka aru saanud, et mustrid on läbi aastate olnud erinevad ja on isegi olnud kordi, kus kõigil oli erinev muster. Vist pikima osalejastaazhiga on Vardamoor, kes üle-eelmisel aastal ka võistluse võitis :).

Minul kogemust ka täpselt 1 aasta ning kudusime 2 mustrikorda vastavalt etteantud juhistele. Mustrid on HS raamatust tuttavad, nii et seda tasub lapata.

Ma olin eelmisel aastal ikka jube närvis, sest kõik käisid ju vaatamas sh meistrid ise! Pabistasin väga ja ajaga läks ikka väga kiireks, kuigi ma olen omaarust kiire kuduja. Ses mõttes purskaevu ääres istuda ja kududa oli kogemus omaette, linnarahvas uudistas ja küsimustele tuli vastata. Palav oli ka.
Kas vardad mitte 3,5 polnud? Ei mäleta. Publik valis oma lemmiku ja professionaalne zhürii oma. Kõik osalejad said meened ja Linda Eglas surus kätt, see oli vägev :)

Rees said...

Äkki olidki 3,5 vardad... Igatahes ma vaatasin, et minu lapike tuli palju suurem kui teistel ja kaunis hõre. Võisid ehk olla küll see nr

Rees said...

Vardamoor, ole hea, muljeta kui viitsid! Oleme huvitatud :-)

Sel aastal saab lõpetades kohvi, vist kooki ka ;-) Lõpetamine kuursaalis, ilusa ilmaga kootakse jälle purskkaevu juures.

Anonymous said...

Kas osavõtt võistlusest maksab? Kelle raamat HS raamat on?

Rees said...

Osavõtt on tasuta.
Haapsalu salli raamatu autorid on Aime Edasi ja Siiri Reimann. Poodides saadaval, hea raamat.

Krentu said...

Mina käisin sõbranna õhtusel kudumas vist neli aastat tagasi - siis oli Vardamoor ka:)
Väga tore kogemus oli, eks ikka väike närv oli ka sees:) Vardad minu meelest suuremad kui 3mm küll polnud aga need olid puidust vardad, kus numbrit peal polnudki. Muster oli lihtne, nuppe polnud. Sellel ajal polnud ma veel üldse pitsi kudunud, aga raske ikkagi polnud, nii et julgesti minge kõik, kes kududa oskavad, kätt proovima. Meil sai iga oselaja Elgase mustriraamatu kingiks!
Sellel aastal kahjuks ei saa osaleda aga tulevikus kindlasti.

KK said...

Ma natukene sobrasin arhiivides:
2006 ja Krentu jutt
http://krentu.blogspot.com/2006/08/laupev-haapsalus.html

2008 ja Vardamoori muljed, sall pole veel pop :):
http://vardamoor.blogspot.com/2008/08/pikk-jutt-sallipevast.html

2010 ja minu muljed:
http://kuduvkoeraomanik.blogspot.com/2009/08/sallipaev-haapsalus.html

Terje said...

Nojah, kui mu blogis sobrada, siis on igas augustis seal natuke sallipäevast, aga see link on vist tõesti parim, mis ma kirjutada olen suutnud.
Head vardad on selgelt kõige olulisem, sest ilu sõltub ikka sest va tihedusest ja kui ikka lõdvalt kood nende nr 3 või 3,5 varrastega, siis ilu ei tule. Varasematel aastatel oli mingi vähe paksem lõng küll ka, mustritükid erinevad ja vardad kah nii ja naa. SEl aastal on tegemist ilmselt juba MM-ga. Nupud peavad õigetpidi olema ja üla - ning alaserv ka. Ja ripsiridu lugege õigesti, see on punkte maha võtnud.
Aga tegelikult tuleb asjast mõnu tunda, võistlusärevus on ülearune tunne:)

Anonymous said...

milline on kootud silmustega loomisvõte? millised on venimissilmused? milline see õige nupp on? kas on veel nippe, mida peaks teadma?

X by Leina Neima said...

Nüüd, kui tulemused teada, võib vaid õnne soovida!!!

Related Posts with Thumbnails