Sunday, July 31, 2016

Sall mosaiigikirjaga

Suur sall mosaiigikirjaga
Viimasest pitsilisest postitusest on nüüd pikalt aega möödas. Vaatasin, et lausa kaks kuud. Kuigi sall, mida täna näitan, ei ole mitte värske, pidasin ikkagi vajalikuks muu villase ja tikkimistööde vahele ka pitsi poetada.

Sallimustri nimetamisel olin taas raskustes. Ühtepidi olin mustrit luues kangesti kinni neis vabadusesammast meenutavates topeltristi motiivides, samas nende vahele rikkalikult erinevaid pitsimotiive poetades. Nii juhtuski, et kui tuli aeg mõelda nimi, ei saanud mõte kuidagi mitte ristidest kaugemale. Päriselt meenutab see kiri mulle aga islami mošeede tihedat laotud värvilist mosaiiki. Seal on samuti rikkalikkus, ent samas range geomeetria ilutegijaks. Sai siis mustri nimeks mosaiigikiri, et mitte segi minna mu kaustas kõikide teiste risti- ja tuulikukirjadega. 

Selle salli keskosa aitas mul kududa Aet. Aitäh, Aet! Minu sallid käivadki esiotsa mu enda varrastel ja siis testkuduja varrastel. Nagu selgus, ei ole sellest küllalt ja näiteks Muhu Suve sallist on leitud ka peale mitut aastat oma elu elamist, ajakirjas avaldamist ning mitmete poolt kudumist ikkagi üks näpuviga. Ja ega keski mulle siis varem seda öelnud pole! Selle parandamisega tegelen õigepea ning annan ka teada, mitmendast reast kala otsida.

Mosaiigikirjaga salli juurde tagasi tulles- see on sall, mis on lausa raske nuppude koorma all. Kes päris algaja kuduja, sellele võib üle jõugi käia, ma kardan. Samas, kannatlikkus on jälle see, mida pitsi kududes õpib. Seega olge lahked, kes end proovile panna soovivad, muster on saadaval nii Etsys (kohe allalaaditavana), Ravelrys kui mu blogi mustrite lehel.
Mosaiigikiri
See sall on nuppude all nii lookas, et otsustasin ta enesele jätta ja mitte müüa. Ei saa öelda, et kingsepp muidu päris paljajalu oleks, aga no salli, millel teistest peaaegu 20 grammi jagu rohkem nupuraskust sees, vat ei raatsi ära anda. Kes tahab, et ma talle sellise salli koon, siis saab ikka. Vaja vaid mulle kirjutada ja ajavaruga arvestada!

Kudujad, algamas on august. Pitsipäevani Haapsalus on jäänud seega 21 päeva!

7 comments:

Arella said...

Järjekordne iludus nupurahe all lookas :)

Rees said...

Aitäh!😊

KK said...

Kaunis!!!

Küsin natukene etsy kohta kui tohib. Kas see portaal tunneb asukohamaa ise ära ja toimetab maksumääraga või peab seda manuaalselt jälgima? Kas FIE peab olema ka km kohuslane kui ta väljaspool Eestit müüb? Mul on need asjad segased ja ma olen kaks päeva lugenud siit ning sealt aga kõik on nii keeruline :(

Unknown said...

Nii, et islam sai kristluse üle võidu...
Aga iseenesest väga ilus muster ja sall.

Rees said...

Signe, maksumääradega on nii, et on vist mõistlik küsida pädeva raamatupidaja käest, et olla kindel vastuse õigsuses. Etsy tunneb ostja riigi ära ja kui oled KMkohustuslane ja neile oma numbri vastavasse kohta tipid, väljastab ka korrektseid arveid.

Evele vastuseks- mina ei oska kuidagi omi mustreid seostada nõndamoodi nagu Su esimene lause ütleb. Mulle meeldivad erinevad kultuurid ja nähtused, just nende visuaalne keel. Lisaks mošeede kirjutele mustritele, mis muljet avaldavad fännan ma veel mehhikopäraseid pööraselt kirevaid tikandeid, ottomani vaipasid/rüüsid ja indiaanihõimude tekstiilidesse "sõnumite kirjutamise" oskust.

Unknown said...

Ok, see oligi nali - arvestades praegu maailmas praegu toimuva konteksti ning nimevaliku monoloogi. Rist vs. mošee...

KK said...

Aitäh, hea teada etsy kohta.

Related Posts with Thumbnails