Thursday, February 2, 2012

Tikitud kindad

Otsisin tikkimisgeeniust endas. Ei leidnud. Aga järele ka ei andnud. Väga tabavalt võttis mu pingutuse kokku Shalla  kommentaar, kes ütles, et harjutamine on see, mis meistriks teeb. Täitsa tõsi! Edasi harjutan järgmisel korral, kui oma mõtteuiule järgi taas annan. Sel korral on tulemuseks auk sõrme otsas, tegelikult väga õnnestunud kindavarred ning hea tuju. Aga nüüd on kohustusi st edasi pean vaid kuduma...

Eelmise posti pildil on tikandi ja kinda vahel üks valge riie, nagu oleks paber. Kuna see idee oli minu jaoks nii põnev, siis jagan seda meeleldi. Ma tikkisin kogu töö läbi vees lahustuva kanga! Tumedate pindade ja peenete mustritega on alati see häda, et kuna ma ei leia piisavalt kiiret ja lihtsat viisi oma kärsitu loomuse järgi, et kujund aluskangale kanda ja et ta ka sinna kena ja peenena näha jääks, siis on nii mõnigi tikand tegemata jäänud. Seekord tuli mulle abiks too põnev kangas, mis pärast kraani all sulas kiiresti ja lihtsalt. India rahvakunstist pärit tikand jäi just selline, nagu ma lootnud olin.

Läbi kopeeri kandsin  mustri lahustuvale kangale ja tikkides kannatasin ära selle, et pind oli õige pisut jäik. Samas see jäikus tuli ka kasuks, sest tikkisin venivale kudumile. Vahvad kindavarred on nüüd valmis ja kindel see, et kasutan toda lahustuvat sõpra veelgi. Kes huvi tunnevad, siis ostsin selle Hestia Kojast. Saadeti postiga koju ja teenindus oli kiire ning sõbralik.
Kallis naispere, ärge siis täna peljake mehi kodutöödele kupatada! Rahvakalender lubab ja ärgu nad vaielgu midagi :-) Ise rüübake maitsvat punast jooki ja nautige päikest. Päev on juba märgatavalt pikenenud ja hoolimata sellest käredast külmast on minul küll tunne, et enam ei ole kaugel aeg, kus ka selliste kindavartega annab õue minna.

P.S. Ülehomme olen Tallinnas Käsitööjaamas ja räägin Haapsalu sallist. Kes soovib kohtuda pitsmustrite looja Olga Jasnovidovaga, siis ärge laske võimalust mööda.  Ta esineb vaid ühel koolitusel :-) Registreerib Käsitööjaam



7 comments:

Anonymous said...

Tänan info eest! Mis päeval pitsmustrite looja esineb?

Rees said...

Olga on kohal nii ülehomme kui pühapäeval. Ma ei ole veel välja mõelnud, kummal päeval tal parem rääkida oleks. Eks vaatame, kuidas grupitöö kulgema hakkab... Aga jah, ainult sellel nädalavahetusel toimuval koolitusel on ta kohal.

Katrin mdmB said...

Ooo, kui kihvtid! Ja kindlasti mõnusalt soojad =)

Anonymous said...

Ma olen huvitatud pitsiliste mustrite loomisest, kust võiks leida õpetavat ja selgitavat materjali? Kas pr Olga esinemisest on võimalik saada ülevaadet? Suured tänud ette!

Laura said...

Minul on ühed Liina kätised, väga hea lõige - mugavad! Pehmed, soojad jne. Soovitan soojalt!

MARRE said...

Kas need kindad on omaniku leidnud? Mul oleks täpselt selliseid vaja :) Juhul kui nad sellised fuksiaroosad kui mu ekraanil paistab.

Rees said...

Marre, kirjuta mulle. ma ei saa profiili kaudu millegipärast su kontakti kätte.

Related Posts with Thumbnails