Saturday, May 5, 2012

On põhjust pühitseda

Foto: T.Tasa
Tõesti, napilt oleksin ma maha maganud tänase kuupäeva tähelepanemise! Milline vahva päev- tänasega on maitstud aasta käsitöölise leiba. Palju õnne mulle :-)

See aasta on olnud täiesti pöörane ja põnev. Et mitte seebimulle puhuda, siis ütlen ka, et pisut raske. Ei hakka omi tegevusi päris otsast ümber jutustama, aga tunnistan, et eesmärk oli joosta sisse hoog ja sellega ma toime tulin!

Selle aasta sisse jäi mu esimene personaalnäitus, kaks projekti ühele raamatule, mis veel pole ilmunud, üle kahekümne Haapsalu salli, uute mustrite kirjapanemine... Veel on minu jaoks väga oluline, et aasta jooksul ma tutvusin paljude väärt inimestega ja nägin, et maailm on ikka palju suurem kui oma väike tagahoov.  Ja see maailm on kohati pööraselt kirev ja ilus...

Juuresolev pilt räägib minu nädalavahetustest. Aastaga rääkisin enam kui 150le usinale naisele mida tähtsat tasub pitsi kududes silmas pidada. Süda on soe, sest see tegevus tundub mulle sobivat (meeldib küll), kuigi esimeste koolitustega oli natuke jänes ka püksis. Aga näidake mulle sündinud oraatorit-koolitajat, hahaa :-) 

Üsna oma tee alguses sain aru, et ega tavalist laadalt-laadale käsitöölist minust ei saa. Esiteks- ma ei viitsiks ja teiseks- mu peenike pits ei ole laadakaup. Ma olin aasta eest murelik, et kas leian üldse piisavalt rakendust, et perele toit lauale tuua. Praeguseks võin öelda, et kui oleks mul veel lisapaar käsi küljes, siis ka need vuraksid vahetpidamata. Peamine erinevus mu eelmisest, riigitööst ongi see, et saad, palju teed. Ja saamisega pole tegelikult muret olnud (ehh, ma värisesin kui haavaleht eelmises mais just sellele mõeldes).

Jah, ja puhkamise olen ka lõppeks ära õppinud. Vähemasti ühe päeva kaupa, asi seegi, eksole :-)

Ma tahan teid kõiki tänada, kes te mu blogi lugemas olete käinud ja kommentaaridega mulle kaasa elanud! Ma ei oleks kindlasti oma eluga just siinmaal ja rahul kui poleks saanud tagasisidet siitkaudu ja mu vana blogi kaudu, mis oli Isetegijas. Te olete mulle tähtsad!
Minu tutvuskonnas polnud seni inimesi, kellega käsitööst rääkida, pean ütlema suure tänu internetile, mille kaudu olen leidnud toredaid kaasamõtlejaid. Absoluutselt kindlasti ütlen ka suure tänu oma teenäitajatele Mae Kivilole ja Monika Plaserile. Esimene aasta on olnud põnev ja kokkuvõttes hea!

Julgege unistada! Julgege tegutseda! Armastage ennast!

22 comments:

Elina K said...

Imetlen Su tegemisi ja tunnen siirast rõõmu selle üle, et Sa ise oled oma tegemiste üle rõõmus ning rahul !
Rõõmu ja tervist Sulle jätkuvalt !

Anonymous said...

Ma olen nii õnnelik, et Sa oled nii õnnelik!!!
Soovin Sulle igasse ööpäeva ühe tunnikese juurde. Mitte käsitöö tegemiseks, vaid une jaoks.
Nobedaid näppe, fantastilisi ideid ja palju energiat nende elluviimiseks! /Helikene

KK said...

Õnne ka minu poolt! Väga hulljulge samm igatahes!

Puhkamist ei tohi kindlasti ära unustada, kasvõi üks päev nädalas. Kodutöö puhul ongi kõige keerulisem leida tasakaal vaba aja ja tööaja vahel.

Ahjaa, Sa kasutad juba teist korda väljendit "perele toitu lauale tooma" :). Kui sa just üksi ei ela, siis torkab see silma. Et üks tugev eesti naine peab siis meil pere ära toitma, nii jah :D
Ma olen kindel, et sa nii ei mõelnud aga no torkas silma eksole. Mul enesel on üks sissetulek ja see tuli lihtsalt nii tuttav ette.

Rees said...

Suur tänu heade sõnade eest!

See perele toidu lauale toomise jutt on põhimõtteliselt tõsi. Meil on ikka kaks leivateenijat, aga kuna ma olen väga nö võrdsuse poolt, siis leppisime juba kokku kolides kokku, et kuna me palju ei teeni kumbki, siis jagama nii, et mehe palk läheb kõikvõimelikeks maksudeks, mille eest tema musretseb ja pangalaenu teenindamiseks, sõitudeks ja autosse ja minu raha sõna otseses mõttes sööme ära ja ostame riided selga :-P Senini see jaotus on töötanud kenasti. Mulle on hästi oluline omada isiklikku sissetulekut ja isegi kui mees oleks miljonär, ma ikka rabeleksin natuke.

Olga said...

Palju palju õnne!!! Sa oled väga tubli!

kaie said...

Palju õnne esimese aastapäeva puhul! Ja julgust ikka ja alati edasi unistada!

Anonymous said...

Palju õnne ja veel suuremaid ning julgemaid unistusi mida teoks teha!!!!

Hetty

Moya said...

Oled võimas ja väga inspireeriv! Kirglik on absoluutselt kõige õigem sõna, millega võid ennast iseloomustad. Kohtunud me kunagi pole, aga kõige selle põhjal, mida siin blogis näha ja lugeda, oled igas mõttes ka väga kaunis inime! Ikka ja jälle tulen ja loen ja uudistan. Ja ahhetan. Nii olen tahtnud siia ja sinna kommentaari jätta, aga vahel mulle tundub, et sõnad ei olegi piisavad ütlema... Palju õnne ja palju jõudu ja edu. Salamisi loodan, et saan Sinuga kunagi ka päriselus kohtuda.

tiinablogi said...

Palju palju õnne Sulle!

Olen ammu juba imetlenud neid kauneid pitse ja seda julget ettevõtmist käsitööga ära elatuda! Jõudu jaksu ja palju inspiratsiooni ka edaspidiseks!
Ja nüüd võib aasta-tagune "jänes" shampusepudeli pauguga lahti lüüa ning tilgatumaks juua! :)
Tiina/Katriina7

Laura said...

Nii tore on teada, et Sul hästi läheb. See annab lootust ja julgust teistelegi. Vaata, et Sa järgmisele klubiõhtule ikka jõuad. Pole ju nii ammmu juba muljetada saanud. :)

Anonymous said...

Õnnitlen! Ja soovin pikka iga käsitöölisele-kunstnikule Sinus! Samuti on praegu paras hetk tänada lõnga ja hea vardasoovituse eest. KnitPro Symphony ja Sinult ostetud lõng sobivad väga hästi kokku. tumevalge

Rees said...

Aitäh jällekord heade sõnade eest!

Nagu kinnituseks või preemiaks piduliku päeva puhul osteti just Etsys mu rätt, mis maksab 233eurot. See on nagu kinnituseks käsitöölise elu võimalikkusest Eestis, kuid ost ise läks suure mere taha. Nii ta käib...

Tänud veelkord õnnesoovide eest!
:-)

Anonymous said...

Palju õnne! Ja muidugi jõudu edaspidiseks! Tänu Sinu õpetustele on paljud julgenud pitsikudumisele teele asuda ja ilma on palju ilusaid asju sündinud. Aitüma!

Üks tänulik blogilugeja ja lühikesest kursusest osasaanu.

Arella said...

Palju õnne! Esimene aasta edukalt seljataha jäetud, ju sead sihte aina kõrgemale ja kaugemale. Jõudu ja edu!

Anonymous said...

Palju õnne aastapäeva puhul :) Head ja hakkamist täis inimest aidata on suur rõõm! aitan sind meeleldi ja pean kalliks sõbraks ka edaspidi!
-Monika

Anonymous said...

Palju palju õnne ka minu poolt ! Sinu blogi on alati hea lugeda ja vaadata ja sinu mõttekäigud meeldivad mulle väga :)Soovin sulle ka edaspidi edu sinu tegemistes, et jaguks ühest küljest põnevust ja teisest küljest rahulolu tehtu üle !
Dragonfly IT-st

. said...

Rees, palju palju õnne. Oled imetlusväärne naine. Ma ei ole just loomult kade inimene, aga sind heas mõttes veidi kadestan :) Seda kirge, sisemist põlemist, südikust, julgust ning oskusi. Ja mõtle milline aukartust äratav hulk naisi, kes tänu sinule on pitsipisikuga nakatunud.
Puhas woman power ;)Jätka samas vaimus!
Triin Mustrimaailmast

pille said...

Palju õnne ja jõudu! Ja ütlen ausalt- olen kade!

Rees said...

Aitäh, kallid sõbrad, jällekord!

Laura said...

Jõudu! :)

Terje said...

Edu Sulle!
Ma käin väga harva Su blogis, kuid siis loen mõnuga kõik vahepealsed lood läbi.

Kaire-Anniki said...

Edu-edu julge inimene! Oi kuidas tahaks ,et hobid nö. ära toidaks aga ei oska neid võimalusi tekitada siiani. Mõnus on su tegemisi lugeda, innustav igatahes.

Related Posts with Thumbnails